Ανοιχτή πόρτα

Γράμμα στη μαμά του μικρού Αλέξη [Τσίπρα], της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg
Spread the love

11805980_1612074449065268_1929602863_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ματίνα Ράπτη-Μιληλή

 

 

clothes-peg-550875_960_720.jpg

 

Αγαπητή κα Τσίπρα,

βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ο Αλέξης δεν πατάει σχεδόν ποτέ στο μάθημα Αγγλικών του φροντιστηρίου του οποίου σεις και ο συζυγός σας πληρώνετε την φοίτηση…


Τις σπάνιες δε ημέρες που εμφανίζεται δεν προσέχει καθόλου…Ολη την ώρα ασχολείται με την διπλανή του την οποία και δεν αφήνει σε ησυχία να παρακολουθήσει το μάθημα. Την ώρα του μαθήματος κατασκευάζει σαίτες από κόκκινες χαρτοπετσέτες στις οποίες γράφει επάνω τσιτάτα του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο και όταν του κάνουμε παρατήρηση μας λέει πως θα μας δείξει αυτός μια μέρα και πως έτσι θα βαφτίσει το πρώτο του παιδί και μετά την βάφτιση « θα σώσει την Ελλάδα από την πλουτοκρατία και τον άκρατο φιλελευθερισμό».

 

Τώρα τελευταία μάλιστα την στήνει έξω απο τις αίθουσες διδασκαλίας και ξεσηκώνει τους υπόλοιπους μαθητές μας να κάνουν κατάληψη και να αντισταθούν στην εκμάθηση της «γλώσσας του εχθρού », όπως αποκαλεί τα Αγγλικά ! Τους τάζει μπουκάλια με βότκες, πούρα σαν αυτά που καπνίζει ο Φιντέλ και σάντουιτς με μπόλικη ρώσικη και πιροσκί από την καντίνα του κυρ Θωμά , εδώ παρακάτω. Τα παιδιά τρέχουν σαστισμένα να κλειστούν στις τουαλέτες του φροντιστηρίου και από εκεί μας τηλεφωνούν να πάμε να τα σώσουμε γιατί ο υιός σας τα κλειδώνει μέσα και δεν τα αφήνει να βγούν αν δεν τον βεβαιώσουν πως θα παραδώσουν λευκή κόλλα στις επερχόμενες εξετάσεις του Lower και πως θα τον ψηφίζουν για πάντα όπου και να δουν το όνομά του…

 

Το φροντιστήριό μας είναι σοβαρό και δεν θα θέλαμε να λάβουμε μέτρα που θα εξέθεταν και εμάς αλλά και τα άλλα , που στο κάτω κάτω ,δεν φταίνε σε τίποτα. Ήδη κάποιοι γονείς έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την κατάσταση εντός των τοιχών του φροντιστηρίου μας. Καταλαβαίνετε πόσο λεπτή είναι η θέση μας .

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να χρειάζεται να σας επισημαίνουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί μπορεί ο μικρός Αλέξης να είναι ένα πανέξυπνο παιδί αλλά με αυτή την συμπεριφορά δεν γνωρίζουμε πραγματικά πού θα καταλήξει! Ειλικρινά, όλοι οι συνάδελφοι καθηγητές ανησυχούμε για το μέλλον αυτού του παιδιού!

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να εξετάσετε το ενδεχόμενο των ιδίαιτερων μαθημάτων ούτως ώστε να μπορέσουμε και μεις σαν εκπαιδευτικοί να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και οι υπόλοιποι γονείς να μην πετάνε άσκοπα τα χρήματά τους.

Δεν φταίνε τα άλλα παιδιά να μην πάρουν ποτέ έστω το Lower και όπως γνωρίζετε οι εξετάσεις πλησιάζουν και μεις ακόμα κυνηγάμε τον Αλέξη στο παρκάκι απέναντι , απ’ όπου μας πετάει λαστιχάκια και νερόμπαλες !

Επίσης έχει πασαλείψει όλοκληρο το κτίριό μας με σπρέι και συνθήματα τύπου : «Σέι νιέτ νάου », «Ντα ντα ντα, ενάδερ ουαν πας δε ντας» , « Γουί αρ του, γουί αρ θρι , γουί αρ ουαν θάουσαντ τεν θρι» !

Εμείς σαν καθηγητές του, κάναμε το καθήκον μας και πιστεύουμε πως πρέπει να λάβετε μιαν ενημέρωση και από το σχολείο του Αλέξη γιατί και από εκεί μαθαίνουμε πως τα μαντάτα επίσης δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Ο μικρός Αλέξης είναι πια ο φόβος και ο τρόμος των κλειδαράδων και το καμάρι της Βίβεχρωμ!

Πέρα από τα θέματα πειθαρχίας και συμπεριφοράς δεν πρέπει να παραλήψουμε να σας επισημάνουμε και το μορφωτικό κενό που δημιουργείται από τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Θα έρθει μια στιγμή στην ζωή αυτού του παιδιού που θα βρεθεί στο εξωτερικό. Δεν σας λέμε βέβαια πως θα χρειαστεί ποτέ να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Αμερικής! Εδώ ας μου επιτραπεί να καγχάσω. Ή πως θα πρέπει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο! Πως θα χρειαστεί να δώσει συνέντευξη στο CNN! Για όνομα της Παναγίας! Αλλά ένα ποτηράκι νερό να μπορεί να το ζητήσει! Τί στα κομμάτια πια!

Φανταστείτε να βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο και να μην μπορεί να βρει την πύλη του! Εκτός βέβαια κι αν ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο οπότε και δεν θα του χρειαστεί… Αχαχαχα! Σε καλό μας σήμερα!

Εκ μέρους ολόκληρου του εκπαιδευτικού προσωπικού του ιστορικού αυτού φροντιστηρίου , πιστεύω πως κατάφερα να σας εκθέσω την κατάσταση σε όλο της το φάσμα και εξαρτάται πια αποκλειστικά από εσάς το πώς θα το χειριστείτε καθώς εμείς εδώ έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά! Κυριολεκτικά! Προχθές ο γιόκας σας μας υποδέχτηκε με νεροπίστολα που αντί για νερό πετούσαν κέτσαπ ! Από που τα ξεσηκώνει, πολύ θα ήθελα να ξέρω!

Καλή τύχη σας ευχόμαστε από καρδιάς και πολλές υπομονές . Ο Θεός είναι μεγάλος , αλλά κι εμείς είμαστε επιχείρηση…Μας καταλαβαίνετε!

Μπορεί έως το 2060 να είναι έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα που να μην χρειάζεται πια να μιλάμε ούτε Ελληνικά…Τότε κανείς δεν θα θυμάται πως ο Αλέξης δεν πήρε ποτέ το Lower! Αλλά δεν είναι κρίμα κι άδικο να μην πάρουν το πτυχίο τους κι οι υπόλοιποι συμμαθητές του γιού σας;!

Με εκτίμηση, σεβασμό και μεγάλη συμπόνια (διότι μπορούμε να υποθέσουμε τί θα περνάτε και στο σπίτι σας)

Η διευθύντρια του φροντιστηρίου «Αγγλετέρα»

Κα Υπομονή Κουράγιου

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το εκκρεμές της αιωνιότητας, του Νίκου Βασιλειάδη
Ελλάδα…απλά!, της Ιωσηφίνας Τσουμπή
Μεταξύ, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.