Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γιώργο, γερά! Να φύγει η δεξιά…, του ανταποκριτή μας Κωστή Α. Μακρή

Spread the love

 

Λύθηκε το μυστήριο αυτής της φράσης που από την 1η Σεπτεμβρίου έχει απασχολήσει και απασχολεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες.

Και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια που πρέπει να τη μάθουν όλοι.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια παρεξήγηση που οφείλεται στην προτροπή ενός από τους φύλακες της εισόδου στο Ζάππειο προς έναν συνάδελφό του ονομαζόμενο Γιώργο, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, το φώναξε ένας φύλακας στον συνάδελφό του, αυτόν τον Γιώργο, που είχε την ευθύνη για τον έλεγχο της αριστερής πλευράς της εισόδου.
Επειδή βρισκόντουσαν εκεί λιγότεροι επισκέπτες απ’ όσους είχαν στριμωχτεί στη δεξιά πλευρά, και ο εν λόγω Γιώργος τους εμπόδιζε να μπουν, ο συνάδελφός του του φώναξε: «Γιώργο, γερά! Να φύγει η δεξιά!»

Εννοώντας, προφανώς, να κρατάει γερά την απαγόρευση της εισόδου από την αριστερή πλευρά έτσι ώστε να προχωρήσει πρώτα η δεξιά πλευρά προς την αίθουσα της εκδήλωσης.

Έτσι έχουν τα πράγματα, σύμφωνα με αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες, κι όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν μερικοί, ως –δήθεν- πολιτικό σύνθημα που απειλεί τη συνοχή της κυβερνητικής συνεργασίας.

Είναι όμως συνηθισμένο φαινόμενο να δημιουργούνται τέτοιου είδους παρεξηγήσεις με τις συνωνυμίες και τα παρόμοια.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και επί χούντας με το τραγούδι «Ο Γιώργος είναι πονηρός, κι αυτά που λέει μην τα τρως» που κάποιοι το είχαν εκλάβει ως αντιστασιακό και δήθεν αναφερόμενο στον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο.

 

 

Κωστής Α. Μακρής

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η κοινοτυπία του κακού, του Πάνου Μπιτσαξή
Ναρκωτικά: πρωτοβουλία Γερουλάνου και πρόσκληση σε συνυποψηφίους του στο Δήμο Αθηναίων
823365100e4a5287cdca633e03784e18.jpg
Το διαρκές καθεστώς του “μή γίγνεσθαι”, του Ηλία Καραβόλια
3 Σχόλια
 • ALEX
  4 Σεπτεμβρίου 2014 at 15:28

  Μα κι’ εγώ μ’ αυτό απορούσα.
  Τι απορούσα δηλαδή,δεν με κολλούσε ύπνος.
  Είναι δυνατόν?
  Ευτυχώς,δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια.

 • Χριστίνα Μπουγά
  4 Σεπτεμβρίου 2014 at 08:00

  Οι τερατολόγοι των ΜΜΕ μας παραπλάνησαν για άλλη μία φορά. Ευτυχώς αγαπητέ κύριε Μακρή που βάλατε τα πράγματα στη θέση τους.

 • Γεροτάσος
  4 Σεπτεμβρίου 2014 at 06:30

  Ἡ μικροκομματική τύφλωση ἐμπόδισε τούς παρευρισκόμενους νά ἀντιληφθοῦν τήν πραγματικότητα (ὄχι πώς εἶχαν ποτέ καλή ἐπαφή μαζί της…) καί φαντάστηκαν πολιτικό σύνθημα στήν ἐναγώνια κραυγή τοῦ φύλακα. Ἄκριτα τό ἀναπαρῆγαν, μέ τά γνωστά ἀποτελέσματα. Σ’ εὐχαριστῶ γιά τήν ἀμερόληπτη πληροφόρηση πού μᾶς παρέχεις, βγάζοντάς μας ἀπό τόν βάλτο τῆς παραπληροφόρησης.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.