Πόρτα στην Πολιτική

Γιατί τόση ακαμψία;, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας 

 

Κανένας δεν επιζητεί μια σύγκρουση με τους Εταίρους-Δανειστές μας. Το μαρτυρούν οι καθημερινές δημοσκοπήσεις. Πάνω από το 60% των Ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ μιας έντιμης – στο βαθμό που μπορεί αυτή να υπάρξει και από τις δυο πλευρές – λύσης και όχι σπασίματος που θα μας γυρίσει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω.

Αυτή η έντιμη- άρα και σε σε κάποιο βαθμό υποχωρητική ένθεν και ένθεν- πρέπει να γίνει σύντομα, τώρα και πάντως πριν την 11 Μαΐου ή στο άκρο την 30 Ιουνίου.

Η θηλειά δεν παίρνει άλλο σφίξιμο. Έφτασε στο αμήν,απομένει μόνο το σπρώξιμο του σκαμνιού.

Η στάση όμως του Κεντρικού Τραπεζίτη, είναι βιδωμένη με ούπα βαρέος τύπου.

Δεν μπορεί-λέει-να κάνει κάτι παραπάνω. Απορρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ο διοικητής της ΕΚΤ το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ορίου έκδοσης νέων εντόκων γραμματίων, προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται εδώ και 3 μήνες.

Απαγορεύεται λέει, στην ΕΚΤ να χρηματοδοτήσει το χρέος μιας χώρας.Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας και μετά βλέπουμε (αφήνει να εννοηθεί δηλ. το χαλάρωμα της θηλιάς).

Όταν η Ελλάδα φανεί συνεπής στην αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου,τότε το ξαναβλέπουμε το πράγμα από άλλη βάση.

Μάλιστα κύριε Τραπεζίτα. Την Ελλάδα όμως με τα Δουβλίνα σας και την Σένγκεν την κάνατε ”αποθήκη ανθρώπινων ψυχών” και της ετοιμάσατε με τις παραπάνω πολιτικές σας ένα κοινωνικό υπόβραθρο που-με συγχωρείτε σεβαστέ μου Πρόεδρε, εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι-να μυρίζει μπαρούτι Δημητσάνας.

Και ποιός μας εγγυάται ότι κάποια κέντρα-δεν ξέρω από πού-απεργάζονται με πυρήνες μεταφερόμενων με την προσφυγική ιδιότητα τζιχαντιστών, να κυοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας συνθήκες Μέσης Ανατολής;

Αυτό, έχει περάσει από το κεφάλι κάποιων, όπου μιλούν για τουρίστες που λιάζονται στην Ομόνοια;

Όλα όμως δουλεύουν ρολόι -αυτός βέβαια είναι κι ο θεσμικός σας ρόλος- για τις τράπεζες, ισχυρέ μου Άνδρα, δίχως να γνωρίζετε, και μακάρι να λανθάνω,ότι η αλήθεια όταν αποκαλυφθεί ίσως σαρώσει τους σχεδιασμούς σας πριν γίνουν ολοκληρωτική πράξη.

Ο κόσμος ανά τας πλατείας της Ευρώπης και όχι μόνο, βοά κι αναστενάζει. Δεν τον λαμβάνετε υπόψη, θα μου πείτε. Είστε προσηλωμένος σε ό,τι επιτάσσει η νομιμότητα και η λειτουργία της ΕΚΤ.

Να τηρείται η νομιμότης  κύριε και σεβαστέ μου Πρόεδρε, σύμφωνοι, αλλά στην προκείμενη περίπτωση, δεν κερδίζει αυτός που όταν βλέπει το φίδι δεν κουνιέται, κερδίζει αυτός που συνομιλεί, που ψάχνει και θέλει να δώσει μία έστω ανάσα, να κάνει με το μικρό του δαχτυλάκι ένα ”τσακ” για παροχή οξυγόνου στον ξαπλωμένο κατά γης και ασφυκτιούντα ετοιμοθάνατο.

 

Υ.Γ: Όσον αφορά στους ”θεσμούς”, αυτό που πληροφορούμαι είναι ότι ο κ.Βαρουφάκης είναι έτοιμος να συζητήσει και εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν θέσει και επιμένουν (ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι: δεν μπορεί ένας να εργάζεται για τρεις…). Να συγκλίνουμε, επιτέλους, σ’ ένα έντιμο για όλους συμβιβασμό και όχι εξευτελιστικό μονομερώς. Είναι πάρα πολλά τα πέντε πέτρινα χρόνια ταπείνωσης και πρωτοφανούς εξαθλίωσης μιας χώρας, σεβαστοί μου ειλικρινά κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε,  κύριε Σούλτς…

Εμείς ”κάνουμε όσα μας είπατε…”. Εσείς ;

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Σωσμό δεν έχουμε, του Νικήτα Οικονόμου
Σιωπή απέναντι στους υποψήφιους, του Νίκου Βασιλειάδη
Πώς η κ.Μενδώνη δικαιώνει τον Μάνο Χατζιδάκι, της Τζίνας Δαβιλά
1 Comment
  • Μιχάλης Βεριγάκης
    25 Απριλίου 2015 at 08:56

    Πλήρες , εμπεριστατωμένο και συναινετικό άρθρο.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.