ΕΥ ΖΗΝ

Φιλοτελική Δωδ/σου: έτος αφιερωμένο στον Καρπάθιο Β. Χ. Χατζηβασίλη με 8 θαυμάσιες βινιέτες

Vignettea_1.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vignettea_1.jpg

 

  

Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου ενημερώνει το φιλοτελικό κοινό και τους φίλους του Γραμματοσήμου στα Δωδεκάνησα ότι, δημιουργήθηκε και είναι διαθέσιμη η πρώτη αναμνηστική σειρά Βινιετών για την προβολή του έργου του Καρπάθιου λαϊκού καλλιτέχνη Βασίλη Χ. Χατζηβασίλη.

 

Vignettea_1_d.jpgVignettea_1_c.jpg

 

Vignettea_1_b.jpgVignettea_1_a.jpg

 

 

 

 

Vignettea_1_h.jpgVignettea_1_g.jpg

 

Vignettea_1_f.jpgVignettea_1_e.jpg

 

  

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο του λαϊκού καλλιτέχνη της περιοχής μας που, από το 2005 δεν είναι μαζί μας.

 

Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κουρέλης τονίζει στο iPorta.gr “ο στόχος για την Φιλοτελική Έν ωση Δωδεκανήσου για το 2017 είναι να μεγαλώσει ο σύλλογος με την προσέλκυση σε αυτόν και την εγγραφή νέων μελών (αριθμητικά και ηλικιακά) έτσι ώστε να μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας”.

Η πρώτη αυτή σειρά των 8 βινιετών αιχμαλωτίζουν με την ομορφιά τους και, με την θεματολογία τους παρουσιάζουν στοιχεία από την ποιότητα του έργου και το εύρος της καλλιτεχνικής σκέψης του δημιουργού.

Ο Βασίλης Χατζηβασίλης ήταν απλός άνθρωπος, νησιώτης, από την Όλυμπο Καρπάθου της ακριτικής Δωδεκανήσου. Δημιουργεί και καταγράφει την ζωή στην ύπαιθρο, μιλά μέσα από τα έργα του για την πατρίδα, την θρησκεία την οικογένεια και το Αιγαίο που επιμένει στο διάβα των αιώνων να εμπνέει.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την λαϊκή εκείνη καλλιτεχνική μορφή που παραλληλίζεται με τον αντίστοιχο λαϊκό καλλιτέχνη του Βορείου Αιγαίου τον Θεόφιλο. Είναι δηλαδή ο “αντίστοιχος Θεόφιλος του Νοτίου Αιγαίου”.

Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαδοθεί ο φιλοτελισμός και στην νέα γενιά με απλά και κατανοητά θέματα που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν το φιλοτελικό ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που θα ξεκινήσει σήμερα την ενασχόληση με τα φιλοτελικά και το γραμματόσημο.

 

Η απόφαση της έκδοσης αυτής καταδεικνύει στην πράξη την προσπάθεια της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου να αναδείξει και να προβάλει μέσα από τα φιλοτελικά της ενδιαφέροντα τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής της Δωδεκανήσου.

 

Ευχαριστούμε τον μεγάλο μας χορηγό και ιδιοκτήτη της επιχείρησης Pane Di Capo ο οποίος μας στηρίζει και πάντα βοηθά τις δράσεις μας.

 

Πληροφορίες για την έκδοση με χαρά θα σας δώσουμε εάν επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

 

Με εκτίμηση για το φιλοτελικό κοινό,

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος

 

Γιάννης Κουρέλης

 

Σημείωση: ο Γιάννης Χατζηβασίλης είναι γιος του Βασίλη Χ. Χατζηβασίλη και  δημιουργός του βίντεο που αναφερεται στον ήρωα από τη Χάλκη Αλεξάνδρο Διάκο, πρώτος Υπολοχαγός που έπεσε την πρώτη Νοεμβρίου το 1940, στο ύψωμα της Τσούκας έξω από το χωριό Ζούζουλη Καστοριάς. Εδώ το βίντεο 

 

 

Ποια είναι η Φιλιτελική Ένωση Δωδεκανήσου:  ιδρύθηκε το 1948 και σήμερα αριθμεί 54 μέλη και από 1η Ιουνίου 2013 έχει το δικό της Γραφείο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου,
πίσω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μανδράκι όπου τα μέλη της πραγματοποιούν συναντήσεις κάθε Τετάρτη απόγευμα (17:00 – 19:00). Το ύψος της ετήσιας συνδρομής των μελών της ανέρχεται σε 20 ευρώ.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 60ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Wise Men! – Σοφοί!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Η “μπανάνα” – The “banana”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.