Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ευρωσκεπτικισμός,του Βαγγέλη Παυλίδη – Euroscepticism, by Vangelis Pavlidis

Spread the love

 

 

“Εξαρτάται τώρα απο τα κατεστημένα κόμματα της Ευρώπης να κερδίσουν τους ψηφοφόρους εστιάζοντας την προσοχή τους στην βελτίωση της ανταγωνιστηκότητας, στην ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι ο καλύτερη απάντηση στους απογοητευμένους ανθρώπους που ψήφισαν μ’ έναν τρόπο που δεν τον θέλαμε.” –Angela Merkel

 

“Η Ευρώπη έχει γίνει απόμακρη και ακατάλυπτη κι αυτό πρέπει ν’ αλλάξει. Την Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να επιβεβαιώσει πως η πρωτεραιότητα είναι η ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, επενδύσεις” –Francois Hollande

 

Ευρωσκεπτικισμός λοιπόν και έκπληξη(;) και προβληματισμός των ηγετών της ΕΕ. Και τώρα νοιώθουν πως πρέπει κάτι να κάνουν. Κι αυτό που πρέπει να κάνουν δεν είναι άλλο απο αυτό που θα έπρεπε να έχουν κάνει -ή να μήν έχουν κάνει- από την αρχή. Αυτό μας λένε. Αφού επέβαλαν την πιο βάρβαρη λιτότητα τώρα μιλάνε για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για τους “απογοητευμένους ανθρώπους που ψήφισαν μ’ έναν τρόπο που δεν τον θέλαμε”.

 

Οι άνθρωποι δεν ψήφισαν όπως θα ‘θελε η κυρία Μέρκελ κι η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί προσεκτικά. “Να ξανα-σκεφτεί πού πάει και, αν θέλουμε ενωμένη Ευρώπη, να ξανασκευτούμε ποιά Ευρώπη θα είναι αυτή”.

 

Μακρινό το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης αν προσθέσουμε στα παραπάνω και την έξαρση των εθνικισμών, με την άνοδο της ακροδεξίας.

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Η παράξενη γάτα – Behold, the peculiar cat, του Βαγγέλη Παυλίδη
Σκίτσα και ταινία “του Μωάμεθ” – Cartoons and Film “of Mohamed” BY ADMIN, του Βαγγέλη Παυλίδη
CHARLES-DARWIN.jpg
Κάρολος Δαρβίνος – Charles Darwin, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.