Πόρτα στις Ανταποκρίσεις

Eurovision 2015: Η Ελλάδα πάει τελικό, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ  

 

 

Eurovision 2015

«Η Ελλάδα πάει τελικό»

 

Ναι! Η Ελλάδα μας πέρασε στον τελικό. Με μια αναπνοή, και άλλες τόσες που πήραμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, ξεσηκώσαμε ένα ολόκληρο press room. Όσο και αν κατακρίνουν οι κακές γλώσσες τους πανηγυρισμούς και τον ενθουσιασμό μας, όσοι νιώθουν πραγματικά Έλληνες, ξέρουν την αλήθεια βαθιά μέσα στην καρδιά τους. Όσο χαμηλά και αν τοποθετούν αυτόν τον ιστορικό μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού, που κλείνει τα 60 χρόνια ύπαρξης φέτος, γνωρίζουν πως πίσω από αυτό το τηλεοπτικό σόου περνούν και θετικά μηνύματα για κάθε χώρα, εκτός όλων των άλλων. Ακόμη και αν τα διαγωνιζόμενα κράτη δεν επιλέγουν τραγούδια στην γλώσσα τους ή στοιχεία της παράδοσής τους, αυτό δεν καθιστά την Eurovision έναν «γραφικό» mainstream διαγωνισμό, αλλά έναν σύγχρονο διαγωνισμό, που ακολουθεί την μουσική πραγματικότητα της εποχής που διανύουμε. Έτσι απλά.

 

Η Μαρία-‘Ελενα κατέπληξε τα πλήθη. Η φωνητική της ερμηνεία θεωρώ πως ήταν και είναι αξεπέραστη. Δημοσιογράφοι του ξένου τύπο μίλησαν για την νέα Celine Dion.

 

Όλες αυτές οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών, η ομάδα πίσω από όλο αυτό, η κινητοποίηση των σωστών ανθρώπων, φαίνεται πως έπιασαν τόπο και με το παραπάνω. Πολλοί στέκονται μόνο στην ερμηνεία και την σκηνική παρουσία ενός τραγουδιού. Εγώ θα σταθώ και στο ήθος αυτής της πανέμορφης, σχεδόν «νεραιδένιας» κοπέλας. Η Μαρία-Έλενα δεν έχει έπαρση. Είναι ένας χαρακτήρας που πατάει γερά στην γη.

 

Χθες στην συνέντευξη τύπου, η νίκη έδινε χάρισε κάτι από την λάμψη της στα πρόσωπά μας. Ελληνικές σημαίες παντού και η Μαρία-‘Ελενα παρέα με τον Ευθύβουλο Θεοχάρους, περήφανοι και λαμπεροί στο πόντιουμ μαζί με τους νικητές. Καμαρώναμε.

 

Εννοείται πως κάναμε «φασαρία», όπως θα περίμενε κανείς από όλους μας εδώ. Ακόμη και η θεά τύχη φαίνεται πως είναι ακόμη με το μέρος μας, αφού μετά από κλήρωση που έγινε ενώπιόν μας, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του τελικού, το Σάββατο στις 23 Μαίου.

 

Εγώ να ευχηθώ λοιπόν με την σειρά μου, καλή επιτυχία στον τελικό, με μια καλή θέση και γιατί όχι… να γίνουν όμορφες, μεγάλες ανατροπές, προς όφελός μας πάντα!

Θα είμαστε όλοι εκεί, δημοσιογράφοι και μη, ξανά, παρέα, δυνατοί, έτσι όπως θα έπρεπε να είμαστε πάντα… σε όλα τα επίπεδα, για ότι ελληνικό μας ενώνει!

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βιέννη: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα ΜΜΕ και άλλα…», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Η σοκολάτα μου, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Ανατολική Αγγλία: στην αναμονή…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.