Το σχόλιο της ημέρας

Esprit de Corps, επίδομα, ομερτά κ.λπ., του Πάνου Μπιτσαξή

Spread the love

• Διάβασα πρόχειρα την ανάρτηση της Έφης Στεφοπούλου* Στην αρχή νόμισα ότι κάποιος αδαής έκανε μια ακόμα ανοησία.Μετά είδα φαρδιά πλατιά την υπογραφή Νομικού Συμβούλου του Κράτους. Ε, δεν είμαστε καλά τά΄χουν παίξει .

Εγκύκλιος που απειλεί με πειθαρχική δίωξη τους υπαλλήλους που καταθέτουν σε δίκη κατα του Δημοσίου. Υπέρ του δημοσίου επιτρέπεται. Το μόνο που δεν είπαν είναι ότι θα θεσμοθετηθεί επίδομα ομερτά. Η επίδομα μαρτυρίας για να πηγαίνουν μάρτυρες υπέρ του Δημοσίου.

Μιλάμε για αδιανόητα. Δηλαδή αν κληθούν δεν θα πάνε; Αν είναι γνωστές παρανομιών θα τις κρύψουν. Αυτοί οι εγκέφαλοι που το σκέφτηκαν έχουν ανοίξει ποτέ τον Ποινικό Κώδικα. Παρότρυνση σε ψευδορκία, υπόθαλψη εγκληματία, παρασιώπηση εγκλήματος αλλά και πολλών ακόμα τυποποιήσεων;

Έχουν σαλτάρει στο Υπουργείο Μετανάστευσης;

* Κυκλοφόρησαν οδηγίες προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης που τους λένε ότι αν σας καλεί η δικαιοσύνη ως μάρτυρες, να μην πηγαίνετε παρά μόνο αν αυτά που σκοπεύετε να πείτε είναι υπέρ του υπουργείου! Αν πχ ένας πολίτης έχει αδικηθεί από τη Διοίκηση κι ο υπάλληλος έχει στοιχεία (που δεν είναι απόρρητα) που τεκμηριώνουν αυτή την αδικία, απειλείται με το έγγραφο αυτό, ότι θα έχει συνέπειες αν πει την αλήθεια στο Δικαστήριο! Το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο οι εν λόγω οδηγίες παραβιάζουν κατάφωρα, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης της ανεξάρτητης κατά το Σύνταγμα δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική.

Πέρα όμως, από το νομικά αίολο έρεισμα της συγκεκριμένης οδηγίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σαφής προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσίων υπαλλήλων. Έστω κι αν αποσυρθεί το κείμενο, το μήνυμα θα έχει σταλεί: όποιος υποστηρίζει την αλήθεια εις βάρος των αποφάσεων του υπουργού και της διοίκησης του υπουργείου θα έχει συνέπειες.

Έφη Στεφοπούλου, φβ

SHARE
RELATED POSTS
Και πέσαν οι μάσκες…, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά
“Είναι περιττές οι παραστάσεις μας στην Ελλάδα” δηλώνει το Ιταλικό τσίρκο Medrano, του Δημήτρη Κατσούλα
Ευαγγελία Ράβδου: ένα “διαμάντι” στα σκουπίδια της Ερμού, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.