Ανοιχτή πόρτα

Επιστολή Δημάρχου Ρόδου προς την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τους Ρομά

Spread the love

.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

 

 

 

Όλοι έχουμε ταχθεί από το Ροδιακό Λαό να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας, χωρίς διακρίσεις και εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων.

 

Ο Δήμαρχος και όλοι εμείς έχουμε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους και οι πόρτες του Δημαρχείου και των γραφείων μας είναι ημέρα και νύχτα διάπλατα ανοικτές σε όλους τους συμπολίτες μας.

 

Αντίθετα εσείς με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική σας, αυτομολώντας συστηματικά από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τορπιλίζετε την ομαλή λειτουργία του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του Δήμου μας και τροφοδοτείτε με φανατισμό συγκεκριμένες ομάδες συντεχνιακών μικροσυμφερόντων.

 

Κύριοι Συνάδελφοι, ο Ροδιακός Λαός σας έκρινε με το μέχρι τώρα έργο σας και την δημόσια παρουσία σας και σας έταξε στα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία και αυτά δεν τιμάτε με την μέχρι τώρα στάση σας.

 

Ο ρόλος της μειοψηφίας στα Δημοκρατικά Πολιτεύματα, είναι να είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση με αλήθεια, σύνεση και ρεαλισμό και όχι με λαϊκισμό και δημαγωγία όπως εσείς πορεύεστε μέχρι σήμερα.

 

Βασικοί κανόνες της Δημοκρατίας, είναι ο σεβασμός των θεσμών, ο διάλογος, στον οποίο εσείς δεν συμμετέχετε, η αποδοχή εκ μέρους της μειοψηφίας των αποφάσεων της πλειοψηφίας, ο έλεγχος και η κριτική και όχι η ανατροπή νομίμως ειλημμένων αποφάσεων.

 

Είναι πλέον διαπιστωμένο, ότι δεν θέλετε να παραχθεί έργο από την παρούσα δημοτική αρχή και σας ενοχλεί σφόδρα, ότι παρά τα εμπόδια και τα αναχώματα που μας θέσατε, τις δικαστικές περιπέτειες, τις πρωτόγνωρες κοινωνικό – οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, εμείς δρομολογούμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και θάρρος όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν το νησί μας επί δεκαετίες.

 

Σας ενοχλεί, που σχεδιάζουμε μεθοδικά και προωθούμε δυναμικά την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, με θάρρος, πυγμή, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος και χωρίς να υπηρετούμε μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές.

 

Σας ενοχλεί που μόνο με ενέργειες του Δημάρχου δρομολογείται λύση για την σταδιακή μετακίνηση των ΡΟΜΑ από το Καρακόνερο στην Αττική και την ανεύρεση μέχρι σήμερα 27 διαμερισμάτων για την ενσωμάτωση–ένταξη και αφομοίωση των ΡΟΜΑ, Ροδίων πολιτών.

 

Σας ενοχλεί, που μέσα σε τελευταίες 20 ημέρες, απομακρύνθηκαν από το καρνάγιο 1200 δρομολόγια 20τόνα φορτηγά μπάζα και ολοκληρώθηκε κατασκευή τοιχίου 3 μέτρων για την περίφραξη του χώρου, όταν επί θητείας κ. Χατζηευθυμίου αρκεστήκατε με υπόδειξη του κ. Υψηλάντη στην αγορά μηχανήματος αποφλοίωσης καλωδίων προς διάθεση στους ΡΟΜΑ και όλα έμειναν ημιτελή.

 

Σας ενοχλεί που άρχισαν τα έργα αξιοποίησης του καρνάγιου και αναβάθμισης του εμπορικού και τουριστικού λιμένα.

 

Σας ενοχλεί που προχωρούμε άμεσα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Σας ενοχλούν οι παρεμβάσεις στο Νεώριο, στα πάρκα του Δήμου και στην Μεσαιωνική Πόλη.

 

Σας ενόχλησε, που αντιμετωπίσαμε με ίδιες δυνάμεις, με μόνη την βοήθεια των εθελοντών, το προσφυγικό ζήτημα στο νησί μας, καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο δήμο στη χώρα.

 

Σας ενόχλησε που ο Δήμος μας, στάθηκε ΟΡΘΙΟΣ παρά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

 

Τέλος, σας ενόχλησε και σας ενοχλεί που ο Δήμαρχος και όλοι εμείς είμαστε παντού παρόντες, ενώ εσείς έχετε εξαφανιστεί, ότι σταθερός και απαρέγκλιτος στόχος μας είναι η πρόοδος, η ανάπτυξη της ΡΟΔΟΥ με μόνο μας στήριγμα τη ΔΥΝΑΜΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

Κύριοι, μαθήματα Δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από αυτούς που δεν μπορούν να διακρίνουν την έννοια της Δημοκρατίας και που ο μέχρι τώρα πολιτικός βίος τους, μόνο «δημοκρατικός» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Χατζηευθυμίου, που φαίνεται, εκτός των άλλων έχει και ασθενή μνήμη, ότι είναι αυτός που έφερε τους εισαγγελείς στο Δημαρχιακό Μέγαρο, επιχειρώντας «να αλυσοδέσει» του συναδέλφους του, ποινικοποιώντας την πολιτική και τα δημοτικά πράγματα.

 

Αλήθεια είχε ποτέ το σθένος, ή την εσωτερική ψυχική ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πρώην συναδέλφους του, που ταλαιπώρησε μακροχρόνια δικαστικά με ανύπαρκτες και ανυπόστατες κατηγορίες.

 

Κύριοι συνάδελφοι, εσείς συνεχίστε τον κατήφορό σας. Εμείς θα κριθούμε για το έργο μας, από το Ροδιακό Λαό και όχι από τις δηλώσεις σας και τα δελτία τύπου που προωθείτε επιλεκτικά σε ορισμένα Μ.Μ.Ε. που σας στηρίζουν.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Ιδιόχειρο χειρόγραφο!*, του Γιώργου Σαράφογλου
«Το μέλλον μας είναι μια ενιαία Ιρλανδία», του Νίκου Βασιλειάδη
Θέλω ένα «σύμφωνο συμβίωσης» με το ελάφι, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.