Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ένας φόνος, μια καταδίκη, του Βαγγέλη Παυλίδη

-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.jpg
Spread the love

 

 

-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.jpg

“Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να καταστρέψεις έναν λαό είναι να τους αρνηθείς και να διαγράψεις την κατανόηση της ιστορίας τους”.
George Orwell

 

11 Οχτώβρη 2010, μια μέρα σαν σήμερα. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας έκρινε ενόχους τους δύο ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνταν για δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο Κορκονέας, που είχε πυροβολήσει κατά του θύματος, κρίθηκε μάλιστα ένοχος για κατηγορία βαρύτερη από αυτήν που του είχε απαγγελθεί. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξης και επιπλέον φυλάκιση δεκαπέντε μηνών για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Στον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη επιβλήθηκε ποινή δεκαετούς κάθειρξης για απλή συνέργεια.

Με ψήφους τέσσερις προς τρεις, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο για τον δράστη. Αποφάσισε επίσης να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

09 Απριλίου 2014 – Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Κορκονέα. Νέα ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης ορίστηκε ο Μάρτης του 2015.

Για να μην ξεχνάμε!

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η ιστοσελίδα του

SHARE
RELATED POSTS
Ο Κολοσσός και ο λούλλος, του Βαγγέλη Παυλίδη
Εθνική κυριαρχία, δημοκρατία στην πράξη, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Robin Williams, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.