Ανοιχτή πόρτα

Ένα έγκλημα μεθοδεύεται στην Εθνική βιβλιοθήκη, του Άρη Μαραγκόπουλου

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

  Άρης Μαραγκόπουλος

 

 

 

 

12963673_10154113394264777_2524154587015845086_n.jpg


Aν ο διευθυντής ενός χώρου, όπου πρόκειται με χίλια τόσα βάσανα να μετεγκατασταθεί η Εθνική Βιβλιοθήκη, σάς έλεγε αυτά (μεταξύ των άλλων ωραιοτάτων ανοησιών) που είπε ο Τροχόπουλος ως εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νιάρχου (βλ. εδώ):

 

 

«Για να σας πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος ότι η βιβλιοθήκη θα μπορέσει να λειτουργήσει, ούτε μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Αλλά δεν μου είναι δυσάρεστο αν δεν λειτουργήσει…» – θα εμπιστευόσασταν ακόμα το Ίδρυμα Νιάρχου, θα επιτρέπατε ακόμα να μεταφερθεί στα τυφλά η Εθνική Βιβλιοθήκη;

 

Κι αν, για να καθησυχάσει τους (δικαιολογημένους) φόβους σας, πρόσθετε μια ατεκμηρίωτη ψευδολογία του στιλ: «…σήμερα δεν χρειαζόμαστε τις βιβλιοθήκες. Τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί 8.000 θέσεις εργασίας σε βιβλιοθήκες και έχουν κλείσει περίπου 400 βιβλιοθήκες στην Αγγλία. Ίσως μόνο κάποιες ειδικού περιεχομένου, επιστημονικού ή ερευνητικού να έχουν παραμείνει», τι θα κάνατε; Θα σβήνατε τις ανησυχίες σας με ένα «Δεν βαριέσαι, με τόσα σκατά που συμβαίνουν, η Εθνική Βιβλιοθήκη μας μάρανε;

 

Σε μια επόμενη συνέντευξη μην εκπλαγείτε αν ο στυγνός Τροχόπουλος πει: «Μην ανησυχείτε. Το Bill and Melinda Gates Foundation και η Google θα ψηφιοποιήσουν τα βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης δωρεάν. Δεν χρειάζεστε άλλο την Ε.Β. Θα την έχετε πλέον όλοι online!»
Και μη βιαστείτε, στο άκουσμα μιας παρόμοιας ανακοίνωσης, οι εντελώς απληροφόρητοι να ανακράξετε μαζί με τους επίσης απληροφόρητους (ή πληρωμένους) δημοσιογράφους, ως ιθαγενείς που οι ιεραπόστολοι τους προσφέρουν καθρεφτάκια για να πάρουν ό,τι διαθέτει η γη τους, «Θαύμα, θαύμα!»

 

Σκεφτείτε και απαντείστε σ’ αυτές τις ερωτήσεις επειδή (όπως για όλα τα πράγματα) ακριβώς από την απάντησή σας / μας εξαρτάται η πραγματοποίηση του εγκλήματος στην πρώτη Δημόσια Βιβλιοθήκη της χώρας.

 


Για τους ακόμα απληροφόρητους βλ. περισσότερα εδώ

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author

   iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
18 Μαρτίου. Το ερέθισμα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
20525703_1988108224804640_5848327153125532740_n.jpg
Κάθε φιλί κι ο Ιούδας του, του Μάνου Στεφανίδη
 Δήμος Πεντέλης: Δύο ακόμα αρπάγες για την καθαριότητα και περισυλλογή κλαδιών

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.