Πόρτα στην Πολιτική

Ελπίζω…, άραγε και σώζομαι;, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας 

 

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα-Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2015-σημείωνα: ”η συγκίνηση του πρωθυπουργού εμφανέστατη. Από εδώ και στο εξής η αντιπολιτευτική γραμμή που θα πρέπει να τηρηθεί, πρέπει να είναι αυστηρή και επικοδομητική και όχι ”τραβάτε τούρκοι τ’ άλογα”.

Το μόνο πρόβλημά μου είναι με το χρόνο. Ή κάθε μέρα θα ψηλώνω κι από λίγο ή μετά δεν ξέρω πόσο καιρό (σύντομο πάντως) θα βάζω αυτό το βίντεο των δηλώσεων και θα συγκρίνω τα ”τότε” με τα ”σημερινά ”.*

Μετά από δυό μέρες, στις 11 Φεβρουαρίου,ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραστεί στο κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουΐτερ ο κ.Τσίπρας έγραφε: ”βάζουμε τους ανθρώπους αυτής της χώρας πάνω από όλα. Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα. Τα 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες που υπέφεραν άδικα τόσα χρόνια.

Οι 1.5 εκατομμύρια άνεργοι

Οι 2.5 εκατομμύρια φτωχοί

Οι 300.000 νέοι και νέες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Αυτοί θα είναι στο Eurogroup”.

Τότε σημείωνα πάλι: ”αυτοί ναι, πρέπει να είναι εκεί. Οι υπόλοιποι ανα τας πλατείας της χώρας και όπου γης χτυπάει η ελληνική ψυχή. Μικροκομματισμοί και μικροψυχίες δεν έχουν σήμερα χώρο. Υπάρχει καιρός μπροστά, όπου ο καθένας με την ασκούσα κριτική του και τον επικοδομητικό του λόγο μέσα στο Κοινοβούλιο  –  και με τις όποιες πολιτικές του διαφορές – μπορεί ή να βραβευτεί και να αναβαθμιστεί στη λαϊκή εντολή ή να καταβαραθρωθεί μια και πάντα. Να συνηθίσουμε όμως τώρα σε μια νέα πραγματικότητα…”.

Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει εάν έπεισε η κυβέρνηση για τις καλές της προθέσεις, τις δεσμευτικές της δηλώσεις και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές μας. Αναμένουμε και αντικειμενικά να είστε σίγουροι ότι θα κρίνουμε. Εξ άλλου εγγύς γαρ ο καιρός οι ”λειτουργιές” τελειώνουν.

Όμως, από το περιβάλλον του τ.πρωθυπουργού κ.Σαμαρά, διαρρέει ότι περιμένει η κυβέρνηση Τσίπρα να τα κάνει μαντάρα, να καταστραφεί η χώρα, για να επιβεβαιωθούν όσα προεκλογικά προέβλεπε και να επανέλθει στο προσκήνιο.

Τέτοια μικροψυχία και χαιρεκακία; Δεν διανούμαι να το πιστέψω. Ισχύει όμως , επιμένουν κύκλοι φίλα πρώην προσκείμενοι στον τ.πρωθυπουργό. Ισως ο τ.πρόεδρος δεν παραδειγματίστηκε από την στάση άλλου αρχηγού κόμματος ο οποίος δήλωσε: ”είμαστε εδώ για λύσεις”.

Επιθυμεί διακαώς να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, μολονότι υπέστη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να το κατορθώσει.

Εναπόκειται όμως στους κορυφαίους παράγοντες του κόμματος να του δώσουν το δικαίωμα να ελπίζει σε ευόδωση του σχεδίου του ή να τον τελειώσουν, αποφασίζοντας να θέσουν χωρίς βραδυπορία θέμα ηγεσίας για να τον απομακρύνουν.

Έτσι ο Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη δημαρχία του Δήμου Πύλου-Νέστορος, της μοναδικής περιοχής της χώρας που ωφελήθηκε επί ημερών του και δη ως υπουργός πολιτισμού το 2009.

Θυμάστε εκείνα τα αμίμητα: ”από πού είσαι;”, ”από την Καλαμάτα”. Ακόμη και οι εσωτερικοί του επικριτές-βλέπε Βύρων Πολύδωρας-έλεγαν: ”γέμισες Μεσσήνιους το μουσείο της Ακρόπολης…”. Ίδωμεν.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το επικίνδυνο ραντεβού στις αγορές, του Ηλία Καραβόλια
Κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό από τη Νέα Δημοκρατία
Ο πανωλεθρίαμβος και ο μεθυσμένος Ρώσος, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.