Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έλεγχοι μετασεισμικότητας των σχολικών μονάδων με απόφαση Δημάρχου – Παρεμβάσεις στα σχολεία

dimarxos-sxolia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dimarxos-sxolia.jpg

 

Σε τεχνικές παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχτούν εκπαιδευτικούς και μαθητές στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, προβαίνει ο Δήμος Ρόδου.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης των κτιριακών δομών, εντός και εκτός πόλεως Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

 

Το Σεπτέμβρη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 1.145,000 ευρώ, με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, που προβλέπει μεγαλύτερες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, οι οποίες θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα μονώσεων, τοποθέτησης νέων κουφωμάτων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής σε σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

 

Τέλος, οι τεχνικές εκθέσεις αυτοψίας της επιτροπής μετασεισμικού ελέγχου των σχολικών μονάδων που συγκροτήθηκαν με απόφαση Δημάρχου, μετά το φονικό σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω, απέδειξαν ότι τα σχολικά συγκροτήματα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

 

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός μίσθωσης των Κυλικείων, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και η διαδικασία προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού, που θα χορηγηθεί άμεσα στις σχολικές μονάδες για την κάλυψη των αναγκών τους.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Εκδρομές στη Φάτνη Σαλάκου και στον Έμπωνα Ρόδου
Στην “ΠΑΝΑΚΕΙΑ ” παραχωρήθηκε το Φυτώριο Ρόδου από το Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα
Ευχές από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.