Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Έκθεση με κοστούμια της Αλίκης στις Πηγές Καλλιθέας

Έκθεσης με 42 κοστούμια της Αλίκης Βουγιουκλάκη θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας Ρόδου μέσα στο Ιούνθο. Αυτό ανακοίνωσε ογιος της Γιάννης Παπμιχαήλ με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του στη Ρόδο. 

 

Να σημειωθεί πως μεταξύ των ενδυμάτων που θα εκτεθούν στο μνημείο της Καλλιθέας είναι και αυτά που η μεγάλη ηθοποιός φορούσε στην ταινία «Το δόλωμα» που γυρίστηκε στη Ρόδο.

«Την περίοδο από 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου θα διοργανωθεί έκθεση με κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα της μητέρας του Αλίκης, στο μνημείο της Καλλιθέας. Θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις πολιτισμού για να αναδείξουμε το μνημείο. Θα εξοικονομήσουμε και χρήματα για να στηρίξουμε και το Δήμο Ρόδου», δήλωσε ο πρόεδρος της «ΔΕΡΜ ΑΕ» κ. Γιάννης Κούρτης.

Σχετικά με την τέλεση των εγκαινίων της έκθεσης ο κ. Γιάννης Κούρτης δήλωσε πως όλα θα είναι έτοιμα έως τις 15 Ιουνίου. Τόνισε πως μέσα από την έκθεση η Ρόδος θα προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Στην έκθεση που θα διοργανωθεί στην Καλλιθέα με αφορμή και τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ.

«Στόχος είναι να αναδείξουμε το μνημείο και να τιμήσουμε την Αλίκη. Θα δημιουργήσουμε κάτι πολύ φαντασμαγορικό. Η έκθεση θα προβληθεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Θα φροντίσουμε να υπάρχουν στα εγκαίνια διάφορες εκπλήξεις. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν πολλά από τα κοστούμια που φορούσε στις ταινίες της, προσωπικά της αντικείμενα. Θα υπάρχει άφθονο υλικό από τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε», δήλωσε ο κ. Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε πως το μνημείο θα δώσει μεγάλη δυναμική στην έκθεση με τα κοστούμια και τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας του.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση που είχε η αείμνηστη Αλίκη με τη Ρόδο, ο κ. Παπαμιχαήλ δήλωσε:

«Η Αλίκη πάντα λάτρευε τους χώρους, όπου γύριζε τις ταινίες της. Ήταν πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Συνέβαλε ώστε να λαμβάνουν οι ηθοποιοί τις αποδοχές που πρέπει. Θα μπορούσα να πω ότι έφτιαξε το Star System στην Ελλάδα. Με συγκλονίζει το γεγονός ότι έρχονται στην εταιρεία που εργάζομαι νεαρά παιδιά και ομιλούν με μεγάλο θαυμασμό για εκείνη παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή. Παρότι είμαι γιος της, διαπιστώνω τη δυναμική, τη λάμψη και την πολύ μεγάλη αποδοχή που είχε».
Σε ερώτηση αν υπάρχουν στην Ελλάδα ηθοποιοί που μπορούν να φθάσουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο κ. Παπαμιχαήλ δήλωσε πως δεν υπάρχει πλέον διάρκεια για τους καλλιτέχνες. «Ζούμε σε μια αδηφάγο κοινωνία. Η χαρά του ενός πλέον είναι … η αποτυχία του άλλου».

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δωρεάν χώροι στάθμευσης Ι.Χ. για τη Ρόδο: οδός Καλύμνου [Ενυδρείο] και ΔΟΥ Ρόδου -Εντατικοί οι ρυθμοί από τον Δήμαρχο Ρόδου
Στα 35 τα εκτελούμενα έργα του Δήμου Ρόδου- Ξεκίνησαν σε Αφάντου, Κάμειρο, Νότα Ρόδο
Μ. Γλυνός από την Κω: “Πλάνο πενταετίας ανά νησί από την επόμενη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.