Πόρτα στην Πολιτική

Έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

w11-2253298660351s.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w11-2253298660351s.jpg

 

 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται στην επικείμενη απαλλαγή της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου λόγω του υπερβολικού δημόσιου ελλείμματος.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, «σύμφωνα με την περιγραφή του γερμανού υπουργού Οικονομικών, η ΕΕ τερμάτισε την τρέχουσα διαδικασία για το έλλειμμα κατά της Ελλάδας». Η εφημερίδα αναφέρεται σε σχετική δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, όπως γράφει η FAZ επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, η δήλωση Σόιμπλε «δεν είναι εντελώς ακριβής».

 

Όπως διευκρινίζουν οι ευρωπαϊκές πηγές προς την εφημερίδα, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί απλά ενημέρωσε τους υπουργούς ότι σκοπεύει να υποβάλει πρόταση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος την Τετάρτη στο Κολέγιο των Επιτρόπων της ΕΕ. Όπως γράφει η FAZ, «αυτή η πρόταση θα ήταν το πρώτο βήμα για τον τερματισμό της διαδικασίας που άνοιξε πριν από οκτώ χρόνια κατά της Ελλάδας.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η αναγγελία για τερματισμό της διαδικασίας δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Ελλάδα κατάφερε το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα αισθητά κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

 

ΑΠΕΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Προσοχή, πολιτικό μήνυμα, του Μάνου Στεφανίδη
Ιπτάμενα στιλέτα, του Αλέξανδρου Μπέμπη
H Eλλάδα και η Συμπεριφορική Μακροοικονομική, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.