Πόρτα στην Πολιτική

“Είμαι και γω το Ποτάμι” – διαδικτυακό σποτ

Spread the love

Δημόσια συζήτηση με τους κατοίκους των Ιωαννίνων θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις 20 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, στη Φρόντζου Πολιτεία.

 

Γίνε εκλογικός αντιπρόσωπος εδώ

 

Την αποφασιστικότητα του Ποταμιού να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Απαντώντας στις ερωτήσεις της Όλγας Τρέμη, του Γιάννη Πρετεντέρη και του Νίκου Ευαγγελάτου αναφέρθηκε στον ρόλο του Ποταμιού ως τρίτη δύναμη της χώρας που θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στις ανεύθυνες συμπεριφορές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι τα παρακάτω:

 

Από ανευθυνότητα των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου πήγαμε σε εκλογές εκβιαστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια υστέρηση στα έσοδα, υστέρηση που θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο. Από τη μία λοιπόν υπάρχει αυτή η ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη υπάρχει η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ που τα παρουσιάζει όλα εύκολα στην Ελληνική κοινωνία. Λένε στον κόσμο να μην πληρώσουν φόρους και δημιουργούν ένα κλίμα που θα έχει συγκεκριμένο αντίκρισμα στα ταμεία. Αυτή η υστέρηση σημαίνει ότι θα χρειαστούμε κάποια λεφτά τον Φλεβάρη, τον Μάρτη, λεφτά που δεν υπάρχουν. Και από την άλλη έχουμε το αστείο να βγαίνουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να λένε «δεν θέλουμε μνημονιακά λεφτά».
Η συζήτηση περί εξόδου από την Ευρώπη και το Ευρώ είναι μια συζήτηση που βλάπτει τη χώρα και δεν θα έπρεπε να γίνεται. Και εδώ υπάρχει ανεύθυνη συμπεριφορά, και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, τρομοκρατούν τον κόσμο. Εμείς λέμε ότι η χώρα δεν θα φύγει από το Ευρώ και ως Ποτάμι, ως η τρίτη δύναμη, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι όποιες διαπραγματεύσεις να μην οδηγήσουν στην απομάκρυνση της χώρας από την Ευρωζώνη.

Εμείς τελικά, ο ελληνικός λαός, θα αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε στην Ευρώπη. Η αίσθηση μου είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Είναι στο δικό μας χέρι οι εκλογές αυτές να αποδείξουν ότι υπάρχουν δυνατές Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Και το Ποτάμι είναι μια από αυτές.

Υπάρχουν προβλήματα και στη διαχείριση του χρέους και στις διαπραγματεύσεις. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν σοβαρές λύσεις και μια Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα εκπροσωπεί το 51% των Ελλήνων.

Όπως πιστεύουμε ότι δεν διαπραγματεύτηκε σωστά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, έτσι πιστεύουμε ότι θα έχει αδυναμία να διαπραγματευτεί σωστά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ποτάμι σαν ισχυρή, τρίτη πολιτική δύναμη, θέλει αυτή η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών και να μην πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καταστροφή για τη χώρα και την τουριστική της περίοδο. Λέμε λοιπόν ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να υπάρξει κυβέρνηση. Αυτό όμως προϋποθέτει πολλά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζει πάρα πολύ καλά αυτά που λέμε, αλλά αυτό είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Υπάρχει μια αδυναμία να καταλάβουν τι λέει το Ποτάμι, γι’ αυτό τους είπαμε να κάνουμε ένα debate για να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι μνημονιακός, ποιος δουλεύει υπέρ της χώρα, ποίος δουλεύει υπέρ των συμφερόντων και ποιος δουλεύει υπέρ των συντεχνιών.

Κάνουμε εκλογές από μια λάθος εκτίμηση των πολιτικών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να υπάρξει πολιτική συμφωνία, να υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να κλείσουν οι εκκρεμότητες και μετά να πάμε σε εκλογές.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/nMMsTUZEZ6k?list=PLxxdOguHG9wA-fbZdsUwI-tnpmW7zM0Gr” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Απρίλη μήνα, της Μάρως Κακαβέλα (Υπ. Ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ)
Γερμανία: Ακροδεξιός γκρεμός ή προοδευτικό μέτωπο;, του Κώστα Αρβανίτη
«Χρυσή Αυγή» στην Ευρώπη!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.