Πόρτα στη Ψυχολογία

Ευκαιριακό σεξ και θετικές επιπτώσεις για τη γυναίκα

Spread the love

Ετήσια συνδρομή: 180 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας).  Εντός πακέτου:  Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

PARADISE SPA & GYM-ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FULL PACK): 180 ΕΥΡΩ

Ένα από τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών είναι η συνεχώς αυξανόμενη διάδοση των περιστασιακών σεξουαλικών επαφών χωρίς να υπάρχει σταθερή σχέση. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζει μεγαλύτερη διάδοση σε φοιτητές, όπου το 60%-80% δηλώνει ότι έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία περιστασιακού σεξ στην ενήλικη ζωή του. Υπό το πρίσμα της εξελικτικής ψυχολογίας το περιστασιακό σεξ παρατηρείται σε αυτές τις ηλικίες κυρίως δεδομένης της περιέργειας και της διάθεσης πειραματισμού των νέων ενηλίκων αναφορικά με τη σεξουαλικότητά τους. Οι νέοι μπορεί να εμπλέκονται σε περιστασιακές σχέσεις για πολλούς λόγους που αφορούν είτε την σεξουαλική ικανοποίηση, είτε την συναισθηματική κάλυψη, είτε και την κοινωνική ενίσχυση που λαμβάνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Η επιστημονική κοινότητα είχε επικεντρωθεί μέχρι πρόσφατα στις αρνητικές επιπτώσεις του περιστασιακού σεξ οι οποίες, αν και αφορούν αμφότερα τα φύλα, επιδρούν περισσότερο στις γυναίκες. Οι αρνητικές επιπτώσεις αφορούν το κατά πόσο μπορεί ένα άτομο να μετανιώσει για την εμπειρία που είχε, είτε επειδή δεν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά, είτε επειδή ένιωσε ντροπή. Οι περιστασιακές σχέσεις φαίνεται να συσχετίζονται και με αισθήματα μοναξιάς, μελαγχολίας ακόμα και κατάθλιψης. Στις βιολογικές αρνητικές παραμέτρους εντάσσονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η σωματική κακοποίηση που μπορεί να υπάρξει. Η διάδοση, ωστόσο, των ευκαιριακών σεξουαλικών επαφών σε τόσο μεγάλο βαθμό προϋποθέτει και την ύπαρξη ορισμένων θετικών χαρακτηριστικών που ωθούν τα άτομα στην εμπλοκή τους σε αυτές.

Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό των περιστασιακών σεξουαλικών επαφών. Οι γυναίκες φαίνεται να απολαμβάνουν εντονότερα την οργασμική κορύφωση σε σχέσεις της μιας βραδιάς, καθώς οι περισσότερες δηλώνουν ότι στην τελευταία τους επαφή είχαν οργασμό. Παράλληλα οι ευκαιριακές επαφές ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των γυναικών αλλά προκαλούν και αισθήματα χαράς, ικανοποίησης και ευεξίας. Όπως δηλώνουν οι ίδιες, η έλξη που αισθάνεται ο σύντροφος για εκείνες λειτουργεί ως εξωτερικός ενισχυτικός παράγοντας που αυξάνει ακόμα περισσότερο την σιγουριά που αισθάνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση. Η αυτοεικόνα τους βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και απολαμβάνουν περισσότερο την σεξουαλική επαφή.

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Το περιστασιακό σεξ φαίνεται να λειτουργεί με βολικό τρόπο και για τις γυναίκες που δεν επιθυμούν να βρίσκονται σε μια σταθερή σχέση που απαιτεί χρόνο και συναισθηματική επένδυση. Οι σεξουαλικές τους ανάγκες καλύπτονται, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν την συναισθηματική εμπλοκή. Ειδικά για τα φοιτητικά χρόνια όπου οι σπουδές και η επαγγελματική αποκατάσταση είναι το βασικό ενδιαφέρον των νέων γυναικών, το ευκαιριακό σεξ μοιάζει να ταιριάζει στις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα οι σχέσεις της μιας βραδιάς δίνουν στους συντρόφους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τι τους αρέσει και τι όχι στο σεξ, χωρίς να ανησυχούν για την εικόνα που μπορεί να σχηματίσει για εκείνους ο άλλος.

Τέλος, ακόμα και η περιορισμένη συντροφικότητα που μπορεί να προσφέρει το σεξ της μίας βραδιάς, είναι ικανή να προσφέρει τη συναισθηματική ενίσχυση που επιθυμεί μια γυναίκα. Τα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται καλύπτουν τις συναισθηματικές ανάγκες μιας γυναίκας η οποία δεν προλαβαίνει, λόγω εργασιακών ή άλλων υποχρεώσεων, να επενδύσει τον χρόνο που απαιτείται σε μια ερωτική σχέση.

Αν και στο ευκαιριακό σεξ καταλογίζεται συχνά η απουσία συναισθήματος και συντροφικότητας ανάμεσα στους παρτενέρ, εν τούτοις φαίνεται πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα. Για πολλές γυναίκες οι θετικές επιπτώσεις είναι περισσότερες από τις όποιες αρνητικές, καθώς θεωρούν ότι το σεξ της μιας βραδιάς καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες που έχουν, είτε σε συναισθηματικό είτε σε πρακτικό επίπεδο.

askitis.gr

SHARE
RELATED POSTS
girl-2034836_960_720.jpg
Οι ανιδιοτελείς άνθρωποι κάνουν πιο συχνά σεξ!
Φράσεις πιο δυνατές από το «σ’αγαπώ», της Μαρίνας Μόσχα
Είναι υγιής η σχέση σας; Αξιολογείστε την βάσει των 50 χαρακτηριστικών

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.