Πόρτα στη Ψυχολογία

6 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να βγάλετε έναν φίλο από τη ζωή σας

Κάθε φιλία περνάει από πολλά διαφορετικά στάδια και με τα χρόνια αλλάζει η δυναμική της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μία φιλία μπορεί να αλλάξει μορφή. Πολλές φορές, ο γάμος, η γέννηση των παιδιών ή η δουλειά δεν αφήνει πολύ χρόνο για να δει κάποιος τους φίλους του ή αλλάζει τις προτεραιότητες που έχει στη ζωή του.

 

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν μία φιλική σχέση και θα την αναδιαμορφώσουν. Κάτι τέτοιο είναι λογικό και υγιές, παρ’ ολ’ αυτά υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που μία φιλική σχέση δεν μπορεί να πάρει μία διαφορετική μορφή και πρέπει να πάρετε τη δύσκολη απόφαση να βγάλετε κάποιον από τη ζωή σας. Εάν νομίζετε ότι βρίσκεστε σε μία τέτοια σχέση, μπορείτε να αναζητήσετε τα παρακάτω 6 σημάδια που δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να «χωρίσετε» από ένα φίλο σας.

 

1. Είναι επικριτικοί. Μήπως σχολιάζουν συνέχεια τον τρόπο που ντύνεστε ή σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα ότι δεν είστε η δική τους εκδοχή του «τέλειου«; Ακόμα χειρότερα, μήπως μιλούν άσχημα για εσάς σε τρίτους;

 

2. Θέλουν περισσότερο να σας ανταγωνίζονται παρά να σας υποστηρίζουν. Εάν σας λένε συνέχεια ότι εκείνοι «το κάνουν καλύτερα» και προσπαθούν συνέχεια να σας «νικήσουν» σε όλα, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σας.

 

3. Σας χρησιμοποιούν. Μήπως σας ζητούν συνέχεια χάρες, σας χρωστούν λεφτά και ζητούν συνέχεια τη βοήθειά σας, ενώ δεν προσφέρουν ποτέ τη δική τους;

 

4. Φλερτάρουν με τον/την σύντροφό σας. Ή μπορεί να φλερτάρουν με κάποιον πρώην σύντροφό σας χωρίς να σας μιλήσουν πρώτα.

 

5. Σας λένε ψέματα (συνέχεια). Λίγα ψέματα, όλοι μπορεί να πούμε, ειδικά αν πρόκειται για μικρά, αθώα ψέματα, αλλά εάν πιάνετε έναν φίλο σας να σας λέει συνέχεια ψέματα, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

 

6. Δεν σας υποστηρίζουν. Όταν περνάτε μία δύσκολη φάση στη ζωή σας, είναι δίπλα σας για να σας υποστηρίξουν; Είναι εκεί για να ακούσουν τα προβλήματά σας ή βρίσκονται δίπλα σας μόνο στα εύκολα;

Πηγή: HuffPost.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
«Νιώθω λύπη μετά το σεξ. Τι μου συμβαίνει;», της Μαρίνας Μόσχα
2049.jpg
Πώς κακομαθαίνω το παιδί μου;, της Μαρίνας Μόσχα
Εκπαιδεύοντας τα παιδιά να ελέγχουν τα συναισθήματά τους- Παιδική Βία, του Δρ Αναστάσιου Πλατή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.