Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Δολερός ή αφελής;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Αν η Δικαιοσύνη λειτουργήσει σύντομα, θα μάθουμε ποιος είναι ο απατεώνας στην υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη.

Προς το παρόν ας ακονίσουμε σκέψη και ψυχή για το πώς θα περιοριστούν τούτα τα φαινόμενα: είτε του χυδαίου μοντάζ, είτε της χυδαίας απόπειρας δωροδοκίας.

Πάντως και στην μια και στην άλλη περίπτωση, όποιος κάνει το παιχνίδι, το κάνει σωστά. Και όπως φαίνεται το γνωρίζει άριστα.

Και αυτό προσωπικά με τρομάζει. Με τρομάζει πολύ.

Από την άλλη ο άνθρωπος που οδήγησε με τις αποφάσεις του (ΔΝΤ) την Ελλάδα στην καταστροφή ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα και μάλιστα ήδη είναι θετικά κείμενοι στελέχη σεβάσμια του παλιού ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Νικητιάδης. Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, ήταν ο άνθρωπος που αποτέλεσε ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ για το χρυσό διαζύγιο του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του. Όρος: να γίνει ο Γιώργος Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αυτός θα βρει τρόπο και θα μπει στην ελληνική Βουλή. Γελάς;

Η Ελλάδα που ξεχνά;

Η Ελλάδα που στο βάθος δεν θέλει να αλλάξει;

Η Ελλάδα που βαυκαλίζεται παινεύοντας στον παρελθόν της χωρίς να το γνωρίζει;

Η Ελλάδα των 300 βουλευτών που φοβούνται μήπως χάσουν τα προνόμια;

Είναι γνωστή η μέθοδος που χρησιμοποιείται, όπως αποδεικνύει και το αληθές ή ψευδές βίντεο του Χαϊκάλη, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι την εξαγορά ανθρώπων που στηρίζουν το άλφα ή βήτα κόμμα. Γι’αυτό θέλω εκλογές χθες. Να αλλάξει το τοπίο. Να υπάρξει αντίσταση, αντίδραση, ανάδραση.

Όχι για μένα ή για σένα, εμάς γενικώς της γενιάς του 50, του 60, του 70 και του 80. Αυτοί δεν περιμένουμε να δούμε καμμιά αλλαγή. Δεν προφταίνουμε.

Για τα παιδιά μας. Τις ηλικίες των 30 και κάτω που επιμένουν ελληνικά στις σπουδές, στη ζωή, στην κατανάλωση  προϊόντων, στην αναζήτηση διαμαντιών στον τόπο τους, στην ανάδειξη μιας χαροπαλεύουσας Ελλάδας.

Γιατί υπάρχουν και κείνα τα παιδιά που δεν εντυπωσιάζονταν από τα Lapin House γιατί έτσι τα έμαθαν οι μαμάδες-ψώνια, δεν εντυπωσιάζονται μόνο από ανθρώπους με ανόητους, εξαγορασμένους τίτλους και πολύ χρήμα, δεν γίνονται αυλικοί και ταυτόχρονα αλαζόνες επιδεικνύοντας ένα φαιδρό εγώ επειδή βαπτίστηκαν σ’ένα θλιβερό τρόπο ζωής
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα νέοι που τους χρωστάμε.

Θέλουν να ζουν με αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπιστία και Απλότητα.

Χαίρονται με την αλήθεια και αποστρέφονται τους ψεύτικους που οικοδόμησε η Ελλάδα των τελευταίων 30 χρόνων. Σε όλους τους τομείς.

Τις προάλλες ένας ακούραστος 18χρόνος αθλητής, ο οποίος μέσα σε τέσσερα χρόνια ενασχόλησης του με το άθλημα του Shotokan Karate διακρίθηκε πανελλαδικά 4 φορές κερδίζοντας ένα χρυσό και δυο αργυρά μετάλλια, μου έλεγε απογοητευμένος: «Έμαθα ότι ο πατέρας του τάδε χρηματίζει τους διαιτητές και κάνουν τα στραβά μάτια στους αγώνες. Έσκισε το μάτι συμπαίκτης του στους προηγούμενους πανελλήνιους και αντί για αποκλεισμό οι διαιτητές κοιτούσαν αλλού. Θα μου πεις εγώ για τι προσπαθώ;».

Ο συγκεκριμένος αθλητής είναι αγωνιστής από τους λίγους και με όρους περηφάνιας και δικαιοσύνης, που θέλει να παίρνει αυτό που του αξίζει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.. Ζητεί να του εγγυηθούμε ότι κάποιος άλλος «μάγκας» με λεφτά δεν θα τον καπακώσει, δεν θα τον πετάξει έξω από ζωή που δικαιούται. Ζητεί, όπως και πολλά άλλα παιδιά της γενιάς του, να αμείβεται με εντιμότητα για τις προσπάθειές του και να στηλιτεύεται η βρωμιά.

Αυτό που λερώνει, ρε φίλε, την Ελλάδα.

Την χώρα μου και την χώρα σου.

Γιατί δεν μου αξίζει.

Δεν μας αξίζει οι απατεώνες να χτυπούν το ρυθμό και να χορεύουμε όλοι οι άλλοι.

Πόσω μάλλον στα νέα παιδιά.

Είμαστε οι επιλογές μας. Πάντα. Τούτος ο λαός που ταλαιπωρείται σχεδόν από τότε που υπάρχει στερείται ηγετών. Και όλων των γνωρισμάτων που έχει. Ακριβοδίκαιο πνεύμα, Αξιοπιστία, Εντιμότητα, Αλληλοσεβασμό, Πατριωτισμό.

Γιατί στο βάθος Έλληνας σημαίνει Άνθρωπος. Και πόσοι τον σεβάστηκαν από κείνους που αποφασίζουν για αυτόν;

 

Ακούστε το βίντεο που ακολουθεί. 

Τζίνα Δαβιλά

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/RfeMW3Qp-JM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
SHARE
RELATED POSTS
Ερωτήματα αναπάντητα ή όχι;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Χανιά: η καταστροφή συνεχίζεται…, του Σταύρου Θεοδωράκη
Πόσο λίγοι και πόσοι λίγοι είμαστε στα δύσκολα…, του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου
1 Comment
 • Χρήστος Μ.
  20 Δεκεμβρίου 2014 at 17:51

  Τζίνα
  Επί του πιεστηρίου:
  1. έχουν κατεβάσει το βίντεο που έβαλες. Για την ώρα ισχύουν τα
  https://www.youtube.com/watch?v=RfeMW3Qp-JM
  https://www.youtube.com/watch?v=2aZ7a0vwj_E

  2.Ο Νικητιάδης δεν είχε ανάμιξη στο χρυσό διαζύγιο. Τι έγινε από τότε ως τώρα, και σε πια πλευρά θα πάει διερευνάται κατά πληροφορίες των τελευταίων λεπτών)…

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.