Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δήμος Ρόδου: περιπολίες μικτών κλιμακίων, δυναμική προσφορά της Πρόνοιας και ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ στις Πηγές Καλλιθέας

9c5ff93b-6352-422a-8d10-b0e25309a928.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9c5ff93b-6352-422a-8d10-b0e25309a928.jpg

 

 

 

Με περιπολίες μεικτών κλιμακίων η πάταξη της ασυδοσίας και της παραοικονομίας. Περαιτέρω συνεργασία όλων των εμπλεκομένων ζήτησε ο Δήμαρχος.

 

Συνάντηση εργασίας με θέμα την ευνομία και την ευταξία στο νησί της Ρόδου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο υπό τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και επικεφαλής και εκπροσώπους ελεγκτικών μηχανισμών και αρμοδίων υπηρεσιών.

Με δεδομένη τη διαμορφωθείσα εικόνα κατά το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου αποφασίστηκε επιπλέον συντονισμός, συνεργασία και συνεννόηση ώστε να παταχθούν φαινόμενα ασυδοσίας, παραοικονομίας και επαιτείας. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε και θα ενεργοποιηθούν μεικτά κλιμάκια τα οποία θα πραγματοποιούν περιπολίες τις μέρες αιχμής, αλλά και όποτε απαιτείται για την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης, των παραλιών, και της παραλιακής ζώνης.

 

Στο στόχαστρο του κλιμακίου μπαίνουν πλανόδιοι μικροπωλητές, κράχτες, επαίτες, αλλά και επιχειρηματίες που κατά συρροή αυθαιρετούν.

 

Ο δήμαρχος Ρόδου ο οποίος προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ζήτησε εκ νέου τη συνεργασία όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και συζήτησε μαζί τους συγκεκριμένους τρόπους δράσεις της πάταξης των φαινομένων όπως είναι ο εντοπισμός των χώρων όπου φυλάσσεται η τροφοδοσία των πλανόδιων στις παραλίες, και η άμεση επέμβαση Αστυνομίας και Λιμεναρχείου για τη σύλληψη κραχτών και επαιτών.

 

Αναφορικά με κρούσματα ασυδοσίας επιχειρηματιών που παρατηρήθηκαν και κατά το τελευταίο διάστημα ζήτησε «καμιά ανοχή σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον αυτού του νησιού».

 

Τις προτάσεις τους και την άμεση ενεργοποίησή τους προς την κατεύθυνση της περιπολίας κλιμακίων δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενώ την αποτύπωση της σημερινής κατάστασης έκαναν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου, και ο πρόεδρος πόλεως Ρόδου Μίλτος Παγκάς.

 

Στη συνάντηση εργασίας κλήθηκαν και συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Α΄ Αατυνομικής Διεύθυνσης Ταξίαρχος Φώτης Νικολόπουλος, ο κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αναστάσιος Ζήφος, ο Προϊστάμενος της ΔΥΟ Ρόδου Νίκος Καλογερόπουλος, οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ.κ. Ψαρή και Καρτζιώτη, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Δημήτρης Μπελντέκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Μαρία Βαλατσού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου Χρήστος Καραισαρίδης και ο ασκών χρέη Διευθυντού της Διεύθυνσης Εμπορίου του Δήμου Ρόδου Μιχάλης Κουκιάς.

 

***

 

Μεγάλη ανταπόκριση σε αίτημα του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου , επέδειξε, η Ένωση Εμπόρων Λαχαναγοράς, ο Σύλλογος Παραδοσιακών Κρεοπωλών καθώς και το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Ρόδου, οι οποίοι παρέδωσαν οπωρο-λαχανικά και κρέας, για το πρόγραμμα σίτισης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Επίσης το εργοστάσιο Απλώς Ρόδου και ο κ. Σκουμπουρδής Εμμανουήλ προσέφεραν γιαούρτια και λάδι αντίστοιχα , αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως υπάρχει έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης , απέναντι στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει.

Η υλοποίηση της παράδοσης αυτής , προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία να ζήσουν αξιοπρεπώς, στα μέλη των Συλλόγων καθώς και στους ιδιώτες , την ικανοποίηση της προσφοράς.

Τα παραπάνω είδη παραδόθηκαν στην Διευθύντρια του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας κ. Δέσποινα Πάττα , η οποία τους ευχαρίστησε για τη σημαντική τους πράξη .

 

Η Αντιδήμαρχος κ. Άννα Ζωάννου, ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Πετράκης καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και εύχονται σε όλους υγεία , επαγγελματική επιτυχία και η πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και άλλων φορέων .

 

***

768f5df0-0a20-4308-b052-f4897fa35374.jpg

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός: Αναγκαία η χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής-Συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους
Η μούντζα (το φάσκελο), του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
Δήμος Ρόδου: Δίαυλος επικοινωνίας της Δ/σης Κοινωνικής Πολιτικής με Δημότες-Άρθρο: IQ και Ευτυχία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.