Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Για τρίτη συνεχομένη χρονιά ο Δήμος Ρόδου και η DODEKANISOS SEAWAYS γιορτάζουν την παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Spread the love

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή που απλόχερα προσφέρει η ναυτιλιακή εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS στα άτομα της τρίτης ηλικίας του νησιού μας. Ο κ. Γεώργιος Τριάντος, αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Σπανό για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά του για τρίτη συνεχή χρονιά. Ευχαριστεί επίσης, το προσωπικό της ναυτιλιακής εταιρείας καθώς και το πλήρωμα του «Παναγία Σκιαδενή» για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών τους και την ευγενική συμπεριφορά τους.

Προορισμός για φέτος το νησί της Φιλίας και Αγάπης, η πανέμορφη Χάλκη. Περίπου 600 ηλικιωμένοι από τις δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, του ΚΑΠΗ (Αγίου Ιωάννη, Μεσαιωνικής Πόλης, Ιαλυσού), του ΚΗΦΗ, των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι (ανατολικό, δυτικό νότιο και κεντρικό τμήμα), του προγράμματος  Στέγαση και Εργασία για απόρους, του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ), του Κέντρου Κοινωνικής πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Οίκος Ευγηρίας Δωδεκανήσου – Χαραλάμπειο Γηροκομείο και Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου) του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφάντου και των παλαιομάχων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη εκδρομή γεμάτη χαμόγελα και θετική ενέργεια.

Συνοδοί της εκδρομής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλός και  ο μητροπολίτης Νουβίας, υπέρτιμος και έξαρχος παντός Σουδάν και Ερυθραίας κ. Σάββας, οι οποίο χοροστάτησαν σε αρτοκλασία υπέρ υγείας στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε  στο νησί ο κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης, ο οποίος φρόντισε πέρα από το καλωσόρισμα να υπάρξει παραδοσιακό γλέντι με μουσική για τους ηλικιωμένους.  Πρώτοι το παραδοσιακό χορό έσυραν τα μέλη της Ομάδας Χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Τέτοιες πολύπλευρες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές, γιατί πέρα από το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που εκφράζουν στους κόπους των ατόμων της τρίτης ηλικίας, την ψυχαγωγία που τους προσφέρουν, κατορθώνουν να  τονώσουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες των νησιών μας τόσο από κοινωνική όσο και από  οικονομική άποψη.

SHARE
RELATED POSTS
Γιώργος Αλεξίου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την μεγάλη νίκη του Δήμου Ρόδου σε κάθε επίπεδο”
Το Cairo στηρίζει ΠΑΜΕΑ! Ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ απόψε
Θεόδωρος Βασιλάκης: Ο άρχοντας των αιθέρων της Aegean Airlines τιμήθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο-Διαβάστε το βιογραφικό του

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.