Απόψεις

Δημοψήφισμα: Ναι και Όχι; Με ή Χωρίς σάλιο;, του Μανώλη Δημελλά

Spread the love

 

Manolis Dimellas

 

 

 

 

 

 

 

 

Μανώλης Δημελλάς  

 

 

 

Ευκαιρία να ξαναγνωριστούμε, πρώτα όμως να κοιτάξουμε τον καθρέφτη και να ψάξουμε για τη κρυμμένη ουρά μας.

 

Μα τι πραγματικά θέλουμε; Ναι καταλαβαίνω, λεφτά και…την ησυχία μας! Και μας τη χάλασε αυτός, ο Τσίπρας. Βέβαια, αν το έπαιρνε πάνω του και χρεωνόταν τις συμφωνίες, τότε οι μισοί από εμάς ήδη έδειχναν δόντια και ήταν έτοιμοι να τον κρεμάσουν, αλλά αυτά ήταν χτεσινά ποσταρίσματα στη σελίδα τους στο F.B.!

 

Σήμερα δαγκωνόμαστε μεταξύ μας…(ακόμη τρυφερά).

 

Δεν υπάρχουν μονολεκτικές απαντήσεις και μετά την «δεξιά» ψυχρολουσία (τα παιδιά ξεθάβουν τον Καραμανλή) και την «αριστερή» επαναστατική ζεϊμπεκιά, χωνεύουμε ένα δημοψήφισμα και εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε για τα πιθανά αποτελέσματα.

 

Αλήθεια εσύ τι θα ψηφίσεις;

 

Ααα, μην είσαι τόσο σίγουρος για την επιλογή σου. Ένα Ναι θα μας κρατήσει μέσα στον παράδεισο; ενώ το Όχι θα σημαίνει μοναξιές στην κόλαση;

 

Ακόμη μια φορά το ΚΚΕ έχει την πιο σοβαρή τοποθέτηση και όπως αποδεικνύεται ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που είχε προετοιμαστεί για αυτή την εκδοχή. Ούτε σε ένα καταδικασμένο Ναι, ούτε σε ένα Όχι απροετοίμαστων ονειροπαρμένων.

 

Κι αν το ΚΚΕ δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα δεδομένα τουλάχιστον έχει τα κότσια, για να ξεκαθαρίσει ότι το ενδεχόμενο ΟΧΙ θέλει ασπασμό και αληθινή δουλειά σε βαθιές κόκκινες αρχές που μέχρι σήμερα ούτε οι προλετάριοι και η λεγόμενη πρωτοπορία της χώρας δεν γνωρίζουν, ούτε και έχουν αποδεχτεί.

 

Οι κραυγές λοιπόν για ένα Ναι ή ένα Όχι πανικοβάλλουν περισσότερο, μπερδεύουν και δεν καταλήγουν πουθενά.

 

Ξαφνικά όλοι τα γνωρίζουν όλα, αλλά τι μπορείς να περιμένεις, όταν πολιτικοί της μισής οκάς, αυτοί που μέχρι προχθές ψήφιζαν μνημόνια δίχως να τα διαβάζουν και μετά κρύφτηκαν φοβισμένοι στα σαλόνια τους, σήμερα ξεσπαθώνουν και προσεύχονται σαν μύστες και γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Οπαδοί και πρώην πατριώτες, όλοι μαζί σε ένα χορό του Ζαλόγγου που θυμίζει τσιφτετέλι μιας ταλαίπωρης αρκούδας.

 

Αν κάτι θα έπρεπε να κάνουμε, όλοι οι πολίτες, είναι να ζητάμε με επιμονή εμπεριστατωμένες μελέτες, τις έρευνες και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία για την ενδεχόμενη επόμενη ημέρα.

 

Την πιθανή επόμενη μέρα του ΝΑΙ ή την πιθανή μέρα μετά από ένα ΟΧΙ.

 

Αλλά αυτά δεν θα έπρεπε ήδη να τα γνωρίζουμε; όμως εμείς ακολουθούμε την τακτική του σεισμού «πρώτα να καταρρεύσει όλο το σύμπαν και μετά να μιλήσουμε ανοιχτά για το μέγεθος της σεισμικής δόνησης».

 

Αέραααα μωρέ παιδιά, θα τους καταπιούμε ετούτους τους άπιστους…

SHARE
RELATED POSTS
Εικονικές Πραγματικότητες, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου—Τσίσσερ
Προπάντων Διακριτικότης!, του Κωστή Α. Μακρή
Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα;, του Άγγελου Κουτσούκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.