Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος: “Ο εν ενεργεία Δήμαρχος κρίνεται και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος”

21761728_2016192508617046_2165111106299181172_n.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21761728_2016192508617046_2165111106299181172_n.jpg

 

 

“Σήμερα σ’ αυτήν τη λιτή τελετή μετά 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας του Δήμου Ρόδου αυτά τα πρόσωπα, που εκπροσωπούν τον πρώτο (Α’) βαθμό Αυτοδιοίκησης και συνδέονται με την λειτουργία της (εταιρείας και του μνημείου) τιμώνται σήμερα (εκτός από τον ομιλούντα- εν ενεργεία Δήμαρχο, που κρίνεται και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος). Γιατί πρωταρχικό ρόλο για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας έχει η καταξίωση της πολιτικής λειτουργίας και η αξιοπιστία των θεσμών. Οι θεσμοί είναι τα μέσα που ενσωματώνουν και νοηματοδοτούν τις αξίες και τις ιδέες και τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θεσμικούς ρόλους, πρέπει, όχι μόνο να σέβονται τις υποχρεώσεις και τα όρια των δικαιωμάτων τους, αλλά να εμπλουτίζουν με τη δράση και τις αποφάσεις τους το συμβολικό περιεχόμενο του ρόλου τους.

 

[…] 


Βεβαίως, και οι τιμητικές αυτές αναφορές στα θεσμικά αυτά πρόσωπα δεν έχουν νόημα και αποτέλεσμα, όταν τα αποτελέσματα των έργων και των προσπαθειών τους είναι ορατά και μετρήσιμα. Μετρήσιμα και αναμφισβήτητα από την επισκεψιμότητα τους, από την ποιοτική αναβάθμιση και την οικονομική τους απόδοση. Μετρήσιμα σε αριθμούς και σε ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών. Αυτή είναι η τιμή, αυτή είναι η ανταπόδοση”.

 

Με αφορμή την εκδήλωση για τα δέκα χρόνια που η θυγατρική εταιρεία του Δήμου Ρόδου “Πηγές Καλλιθέας” αρχικά και μετέπειτα ΔΕΡΜ Α.Ε.  ανέλαβε την συντήρηση του θαυμαστού Μνημείου της Ρόδου, ομιλία πραγματοποίησε στις 17/9/2017 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος τιμώντας όλους τους αυτοδιοικητικούς που το 2007 συνέβαλαν στην επαναλειτουργία του Μνημείου των Πηγών Καλλιθέας επί Υπουργίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά τονίζοντας ότι το 2007 είχε παρακαμφθεί η συμβολή του μετέπειτα Υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη με του οποίου τις στοχευμένες ενέργειες έγινε η παραχώρηση του μνημείου στον Δήμο Ρόδου κατά πλήρη κυριότητα, αντί να παραμείνει στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ .

 

Επρόκειτο για μια σεμνή και απλή τελετή με πλήθος κόσμου, ενώ αξίζει να τονιστεί από την ομιλία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου το σημείο στο οποίο επεσήμανε ότι πέραν των βραβείων και των κάθε φορά βρεβευθέντων ο χρόνος είναι εκείνος που βραβεύει τον κάθε αυτοδιοικητικό τοποθετώντας τον, χωρίς πομπώδεις τελετές, εκεί που του αξίζει ανάλογως των προσπαθειών που κατέβαλε για την υλοποίηση κοινών στόχων και έργων υποδομής για την κοινωνία με “όπλο” τη συνεργασία και τους κοινούς, υγιείς στόχους. 

 

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της Έκθεσης γελοιογραφίας SWEET EUROPE, ακόμα και των λογοκριμένων, τα οποία αποτελούν έργα τέχνης.

 

Η έκθεση θα λειτουργήσει στις Πηγές Καλλιθέας από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πρόγραμμα “Νησίδα” & οι πανηγυρισμοί της  ΠΝΑι και των αυλικών της. Οι αιτήσεις που έγιναν επιλεκτικά δεκτές
Σέβη Νικολάου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για τη συνέχιση των προσπαθειών του υπέρ της Ρόδου”
dfb5e84d-3556-4f77-b61e-14674fae9939.jpg
Δρίτσας-Χατζηδιάκος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.