Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

Δικαιοσύνη με χρηματικό πρόστιμο; Κατέρρευσε ο κατηγορούμενος, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση!

Spread the love

Το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε όπως ορίζει η νομοθεσία το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, επειδή στις 17 Ιουλίου κακοποίησε βάναυσα μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα του στα Νέα Στύρα, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα με αποτέλεσμα στην σκυλίτσα να γίνει ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. – και μετά από πιέσεις, αφού είχε προηγηθεί και μια διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Ωστόσο, καμιά αρχή δεν καταδικάζει τους κυνηγούς που, ενώ ξεκινούν το φρικαλέο άθλημά τους με πέντε συνηγόσκυλα λόγου χάρη, επιστρέφοντας έχουν λιγότερα, καθώς όσα δεν ανταποκριθούν στις ανάγκες της θηρείας, τα εγκαταλείπουν, αφού συχνά τα ξυλοκοπήσουν για να μην τους ακολουθήσουν.

Το αυτό συνέβει -σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων της Πόρτας – την περασμένη Κυριακή σε υπαίθριο χώρο του χωριού Λαχανιά Ρόδου και επαναλαμβάνεται, φαντάζομαι, κάθε Κυριακή που οι μάγκες βγαίνουν για κυνήγι. Μετά από κάποιες ώρες στην περιοχή ένας συμπαθέστατος, τρομοκρατημένος και διψασμένος μαύρος, ψηλός και με μακρυά αυτιά σκύλος γυρνούσε μες τα χωράφια χαμένος.  

Επαναλαμβάνουμε το γνωστό που μας καθιστά γραφικούς, αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει καθώς η κοινή λογική τούτου του κόσμου δεν μας ταιριάζει, δεν μας αφορά τελικά, δεν μας αντιπροσωπεύει, όπως λειτουργεί:  “αν θέλεις να δεις τον πολιτισμό μιας κοινωνίας, δες πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα”. Το είπε ο Γκάντι. Κοίταξε γύρω σου και απάντησε στον εαυτό σου: σου ταιριάζει η κοινή λογική τους; 

 

Εκ των συνεργατών της Πόρτας

 

Τελευταία πληροφορία: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επικύρωσε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ταβερνιάρη, ο οποίος κατέθεσε ένσταση, αλλά απορρίφθηκε και θα κληθεί να το καταβάλει. 

SHARE
RELATED POSTS
15380284_1769613219965928_549366925031708793_n.jpg
Σύρος: ο νέος Διοικητής του Γηροκομείου “εξορίζει” τις γάτες που φροντίζουν οι οικότροφοι του Ιδρύματος
hqdefault_1.jpg
Και μετά σου λένε πως δεν έχουν μυαλό!
Υιοθεσία αδέσποτου ζώου: γιατί & πώς
2 Σχόλια
 • Τζίνα Δαβιλά
  11 Σεπτεμβρίου 2014 at 14:32

  @ Alex: σωστά μιλάς Αλέξανδρε, η Πολιτεία οφείλει και να έχει λόγο και να δίνει λύσεις, αλλά δεν παρατηρείς ότι είναι ζήτημα εκτός αντζέντας;

 • ALEX
  11 Σεπτεμβρίου 2014 at 08:46

  Δεν μου ταιριάζει,
  αλλά δεν μπορώ και να μη στηλιτεύσω την άρνηση της φιλοζωικής
  να παραλάβει το κουτάβι(30 ημερών όπως μας είπε ο κτηνίατρος),
  που το βρήκα να περιφέρεται σε δρόμο της Θεσσαλονίκης.
  Το υιοθέτησα προσωρινά,μέχρι να μεγαλώσει και θα αναγκαστώ
  να το εγκαταλείψω για πρακτικούς λόγους,
  αν δεν βρεθεί κάποιος να ανταποκριθεί στη αγγελία στο fb.
  Ας μη φορτώνουμε ευθύνες μόνο στους πολίτες.
  Αν οι φιλοζωικές έχουν πρόβλημα χώρων και αν δεν μπορεί να συνδράμει η πολιτεία,
  τότε ποιός?
  Και δεν είναι δικαιολογία η κρίση,διότι και στις καλές εποχές,
  επικρατούσε η ίδια εικόνα.

  Υ.Γ. Εξυπακούεται ότι είναι κατάπτυστοι,
  το ανθρωποειδές των Ν.Στύρων και οι κυνηγοί ή όποιος άλλος φέρεται βάναυσα στα ζώα.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.