Πόρτα στον Πολιτισμό

ΔΙΑΖΩΜΑ: η βιώσιμη ανάδειξη της Ελευσίνας”

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ», με όχημα την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει μετά το σχεδιασμό του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας, εισηγείται το σχεδιασμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου του Ελευσίνας, με στόχο την ανάδειξη σε έναν ενιαίο περίπατο όλων των σπουδαίων μνημείων της πόλης. Για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την επίτευξη της απόλυτης συνέργειας μεταξύ: τριών Υπουργείων – Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Τουρισμού, του Δήμου, της Περιφέρειας, των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, των ερευνητικών κέντρων, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των επαγγελματιών στον τουρισμό, των τοπικών παραγωγών, καθώς και των πολιτών για την υλοποίηση του πάρκου.

Την Τρίτη 02 Δεκεμβρίου 2014 έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη συγκρότηση μη αμειβομένης Κοινής Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την «Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων για τη βιώσιμη ανάδειξη της πόλης της Ελευσίνας».

 

Η Επιτροπή αυτή αποτελείται από τους κ.κ.:

 

Γαλάνη Θεοδώρα, Αρχιτέκτονα Μηχ.- Πολεοδόμο, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως τακτικό μέλος και συντονίστρια της Ομάδας, με αναπληρώτρια την Ματσούκα Δήμητρα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, στο Τμήμα Ιστορικών Κέντρων και Παραδοσιακών Οικισμών της ίδιας Δ/νσης.

Ψυχογιό Θεοδόση, Τοπογράφο Μηχ.- Πολεοδόμο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μπάκου Ελένη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, στο Τμήμα Πολεοδομικών Μελετών και Ρυθμίσεων της ίδιας Δ/νσης.

Κουντούρη Έλενα, Προϊσταμένη της Δ/νσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Γκαδόλου Αναστασία, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων στην ίδια Δ/νση.

Χρυσουλάκη Στέλλα, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Παπαγγελή Καλλιόπη, Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η επιτροπή αυτή θα αναλάβει το συντονισμό και την υλοποίηση του αρχαιολογικού πάρκου της Ελευσίνας. Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και οι άνθρωποί του θα είναι παρόντες και θα προσφέρουν ό,τι μπορούν για την υλοποίηση του οραματικού αυτού σχεδίου.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σε πόλεμο, του Πάνου Μπιτσαξή
Στο χώρο τέχνης «Εκτός» της Αθήνας η νέα έκθεση της χαράκτριας Ευστρατίας Ι. Μαχαιρίδη από 5 Μαρτίου
Ρέκβιεμ για μια πατρίδα;, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.