Ανοιχτή πόρτα

Δεν υπάρχουν χαμένοι παράδεισοι, του Νίκου Βασιλειάδη

llll.png

 

 

 

 

 

 

 

Νίκος Βασιλειάδης

 

 

 

roz3.jpg

 

Δεν με ενοχλεί που η Ελλάδα και οι Έλληνες παρουσιάζονται συχνά σαν ανυπόταχτοι. Θεωρώ πως η γνήσια επιλογή που μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος πασχίζει να κρατήσει ανόθευτη την προσωπική του στάση, είναι να μετατραπεί σε αυθεντικό αντικομφορμιστή. Το θάρρος να λέει κανείς δυσάρεστες αλήθειες, αποτελεί ακόμη την ύψιστη αρετή έστω και ελάχιστων πια ανθρώπων στην Ελλάδα, σε αντίθεση – και αυτό είναι που μου αρέσει – με όλους εκείνους που συνεχίζουν να επικαλούνται ως άλλοθι την κριτική λειτουργία της διανόησης και ονειρεύονται μια πανευρωπαϊκή καλογερική ομοιομορφία.

Ωριμάζουμε σαν λαός, σημαίνει πως γινόμαστε αυτός που αναμένει την αυτοδικαίωση της επιλογής της άρνησής του να αποδεχτεί στη ζωή του τον πιο συνηθισμένο τρόπο ομαδικής αυτοκτονίας, που είναι ο δυτικότροπος προτεσταντικός κονφορμισμός.

Επικροτώ κάθε αντικομφορμιστή ήρωα που επιλέγει να συγκρούεται σταθερά και συνεχώς με την τρέχουσα βαρβαρότητα της κτηνωδίας χωρίς σκοπό, της μάταιης φρίκης, όχι από ανατρεπτική διάθεση, αλλά επειδή, απλούστατα, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει κάτι τόσο νωθρό., μοχθηρό, αδίστακτο που λέγεται «σύστημα». Σε όσους “τρέμουν” αυτή την επιλογή η απάντησή μου είναι πως, ίσως αγαπημένοι μου φίλοι, δεν υπάρχει παράδεισος, αλλά αν υπάρχει, τότε σίγουρα αυτός είναι η μαγκιά να μην φοβάσαι να τον χάσεις.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κώστας Ε.Σκανδαλίδης, ο μελετητής της ποιήτριας Ήριννας [εικόνες], του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτής Δωδ/σου]
Τι τραβάνε κι αυτοί οι εστεμμένοι, της Ματίνας Ράπτη -Μιλήλη
Φώτης Χατζηδιάκος: “Χάσαμε τις εκλογές, όχι την αξιοπρέπειά μας. Άνισος ο αγώνας που δώσαμε”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.