Πόρτα στην Πολιτική

“Δεν μπορεί να επιλέγουμε πάντα την μετριότητα”: οι βασικές θέσεις του Ποταμιού στην ΔΕΘ

Spread the love

Τις βασικές προτεραιότητες του Ποταμιού παρουσίασε ο Επικεφαλής του Κινήματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε την ανάγκη η παρούσα Βουλή να προχωρήσει στην απόφαση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αποσαφήνισε ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει και σε καμία περίπτωση δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας. Έχει θέσεις, έχει στελέχη, έχει λύσεις και μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση.

Διευκρίνισε, όμως, ότι διαφορετικά καθορίζει τις εξελίξεις ένα κόμμα του 6% και αλλιώς ένα κόμμα του 16%.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι το Σύνταγμα επιτάσσει την καλύτερη επιλογή και όχι μια μετριότητα που θα την αποδεχθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά “πιστεύουμε ότι μπορεί αυτή η Βουλή να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να είναι πολιτικός. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη. Δεν μπορούμε κάθε φορά για τη μεγάλη αυτή θέση να βρίσκουμε μια μετριότητα. Υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες για αυτή τη θέση.”

Για το θέμα των συνεργασιών υποστήριξε ότι το Ποτάμι είναι ανοικτό στο να συζητήσει με αυτούς που πρέπει και με αυτούς που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Καθοριστικό στοιχείο, όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι αυτοί που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις να μην είναι ακροδεξιοί και από την άλλη να μην είναι ούτε αντιευρωπαϊστές.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο είναι η συμφωνία επί των βασικών αρχών, ώστε η χώρα να μην οπισθοδρομήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κάλεσε σε διάλογο τα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “δεν μπορεί να φορολογείται το ένα κεραμίδι, δεν είναι πλούτος, όπως το θεωρούν κάποιοι βορειοευρωπαίοι, που δεν έχουν σύνδεση με την κατοικία.”

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την αναγκαιότητα υλοποίησης του “τελικού κειμένου”, δηλαδή ενός νόμου για όλα τα ζητήματα, ώστε ο πολίτης ν’ αποφεύγει την γραφειοκρατία και που θα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες διατάξεις.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Νίκη για τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη: Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία στον φάκελό του και στο Ε/Κ
Πολιτικές έχιδνες, του Γιάννη Πανούση
Ηλίας Καραβόλιας
Η αθέατη όψη της Οικονομίας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.