Απόψεις

Δείρε και εσύ έναν γιατρό ή νοσηλευτή. Μπορείς, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε αγανακτήσει άπειρες φορές μ’ αυτό το δημόσιο τομέα, το ανεπαρκές κράτος, την εφορία, το ότι καλείς το 100 για κάτι σοβαρό και όχι για ψύλλου πήδημα και αν έρθει – λέω αν – θα φθάσει μετά από 1 ώρα περίπου όπου το συμβάν έχει ”θεωρηθεί” λήξαν;

Την αφορμή ψάχνατε να εκτονωθείτε, τρόπους δεν βρίσκατε όμως γιατί το να δείρεις ένα βουλευτή, φοβόσουν την προσωπική του ασφάλεια και φρουρά.

Τώρα όμως έχουμε τη λύση για πάρτη σας. Την ψάξαμε, τη βρήκαμε, την τεκμηριώσαμε και σας την παρουσιάζουμε: οιι άυπνοι, νηστικοί και εξουθενωμένοι από τα ωράρια γιατροί είναι εύκολος στόχος για να αδειάσετε την οργή σας.

 

Μια μικρή προσοχή να επιδείξετε μόνο ως προς τους νοσοκόμους όπου αυτοί από τα βάρη που σηκώνουν (κρεβάτια, ράντζα, ντουλάπες, τραυματίες κλπ) είναι γυμνασμένοι. Τολμήστε το, βγάλτε το άχτι σας, δεν θα σας πειράξει κανείς. Ξεφουσκώστε την οργή σας πάνω τους, σπάστε τους το κεφάλι δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

”Καλά, τα νοσοκομεία δεν έχουν φύλαξη-secutity; ” Ο κακοπληρωμένος και ”κακογαμημένος” 18άρης των 400 ευρώ-και με χωρίς καμμία νομική κάλυψη-νομίζετε ότι θ’ασχοληθεί μαζί σας; Ελεύθεροι, ορμάτε.

”Ναι, αλλά στο χώρο, έστω εκεί γύρω δεν έχει αστυνομία;θα με πιάσουν!”.  Μέσα σ’ ένα περιβάλλον με χιλιάδες εργαζόμενους, τα μπουλούκια των επισκεπτών – ως οι ώρες ορίζουν και δεν τηρείται πουθενά – δεν έχει ούτε έναν. Έχουν μεταβεί προς φύλαξη βουλευτών, βουλευτικών γραφείων και ποδοσφαιρικών αγώνων. Φιλότιμες οι προσπάθειες του κυρίου Κοντονή, αλλά πού να τα…βάλεις με τα κυκλώματα, σε λυώσανε!

”Θα καλέσουν όμως τηλεφωνικά την αστυνομία και δεν θα προλάβω να φύγω”.

Είναι απλή η απάντηση: θα ζητήσουν από τους δαρμένους γιατρούς, νοσηλευτές να παρατήσουν τη βάρδια τους και να πάνε στο τμήμα για καταθέσεις μηνύσεων, ανακρίσεων και να υποστούν όλη αυτή την πολύωρη βάσανο όπου επακολουθεί. Λάβετε υπόψη σας ότι έχετε και ένα επιπλέον ατού: με τις ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό,το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει αντικαταστάτης τους για να φύγουν.

”Η αστυνομία δεν κινεί από μόνη της τις αυτόφωρες διαδικασίες; ”Παρόντες δεν ήταν,σε μαρτυρίες στηρίζονται, δεν παν να χτυπούν το κώλο τους στο μάρμαρο οι εργαζόμενοι και τα κεφάλια τους στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, ε, το πολύ πολύ να πάρουν καταθέσεις. Σιγά τώρα, εκεί θα κολλήσουμε…

”Κι αν τελικά βρε παιδί μου, φύγουν από τη βάρδια και μου κάνουν μήνυση;”. Μη φοβάσαι σου λέω, τά’χουν χαμένα από το διάβασμα και το άγχος του 10ωρου. Χρήματα δεν έχουν ν’αποτανθούν σε δικηγόρο, είναι απλήρωτοι μήνες τώρα, μα…στούρνος είσαι; Δεν έχουν τη δύναμη ρε! Δείρε, ξεθύμανε βρε πούστη μου επιτέλους..!

”Καλά, οι διοικήσεις, το υπουργείο, ξέρουν πόσο εύκολο είναι να μπουκάρει κάποιος σε νοσοκομείο;”. Και βέβαια εννοείται.

Το γνωρίζουν αφού έχουν καταγγελθεί ντουζίνες. Θα μπορούσε επί παραδείγματι ο Υπουργός Υγείας να συναντηθεί με το Διοικητή της Αστυνομίας και να απαιτήσει τη φύλαξη των νοσοκομείων και την έκδοση ειδικών οδηγιών προς τις εταιρείες security (πχ να τους επιτρέπει να σε πετάξουν έξω αν χρειαστεί και να οργανώνουν την ενημέρωση και τις ενέργειες της αστυνομίας – τα αυτονόητα δηλαδή. Σιγά τώρα, εδώ δεν έχουν χαρτί υγείας και ζητούν ζητιανιά από επιχειρήσεις,για μεταξωτά βρακιά θα μιλάμε τώρα!

Μη περιμένεις άλλο. Εκτονώσου τώρα. Δείρε ό,τι θες: εργαζόμενο σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας. Είναι τα κατάλληλα πρόσωπα για να στοχοποιήσεις την αγανάκτησή σου από τις ελλείψεις, την ταλαιπωρία, τα νεύρα, γιατί η τσέπη είναι τρύπια, τη στενοχώρια σου για την αρρώστεια ή ό,τι άλλο βρε αγόρι μου σε απασχολεί…

Κάνε το όμως γρήγορα, πριν αρχίσουν να δίνουν άδεια οπλοφορίας στους Υγειονομικούς μαζί με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Είναι καλός ηθοποιός ο Κιμούλης;, της Τζίνας Δαβιλά
Μιλάμε την ίδια γλώσσα;, της Αναστασίας Φωκά
«Η Ελλάδα πάει και να την κλαις», του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.