Από το μπλογκ του Βαγγέλη

De gustibus non est disputandum, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του 

 

Ξέρω, ξέρω… “περί ορέξεως…κ.λ.π.”, και η αισθητική του καθενός είναι υποκειμενική και μόνο, άρα ούτε καλή ούτε κακή, και γούστο του, καπέλλο και καουμποϋλίκι του πάσα ενός να αρέσκεται σε ό,τι θέλει, άμα λάχει. Αυτό ισχύει για όλους, εμού συμπεριλαμβανομένου. Όταν όμως ένα δημόσιο πρόσωπο προβάλλει δημόσια “το γούστο και καπέλλο του” δίνει αυτόματα δικαίωμα, αν όχι και υποχρέωση σε δημόσιο σχολιασμό.

Εγώ τώρα, το έχω ξαναπεί θαρρώ, αρπάζομαι εύκολα. Και ως γελοιογράφος δεν θα γινόταν αλλιώς ή και αντίστροφα – εάν δεν αρπαζόμουν εύκολα δεν θα γινόμουν γελοιογράφος παρά θα ζωγράφιζα άνθη και φρούτα, άντε και κανένα αρνάκι. Αφού λοιπόν εξηγήθηκα μ’ αυτόν τον τρόπο πάω παρακάτω.

Ανοίγω λοιπόν την TV και πέφτω πρωί πρωί πάνω σε μια ειδησεοδημοσιογραφική εκπομπή που την παρουσιάζει μια κυρία μαζί με μιαν άλλη, βοηθητική, κυρία. Και μου βγαίνει το μάτι, το καλό!

Παρακαλώ δείτε την (λυπάμαι, κακή) φωτό και θα καταλάβετε. Ώχ, είπα, στραβοπάτησε κατεβαίνοντας από το πλατό η καϋμένη και μάτωσαν τα πόδια της. Αμέσως όμως κατάλαβα και αρπάχτηκα. Πρώτα γιατί προσβλήθηκε η δικιά μου (υποκειμενική πάντα) αισθητική. Ύστερα, επειδή τα δημόσια πρόσωπα και ειδικά μέσω TV δημιουργούν πρότυπα προς μίμηση και σκέφτηκα πως, αμάν, φαντάσου να βγώ τώρα στον δρόμο και να δω πενήντα κυρίες με τέτοια ντύσιμο… “Μα έτσι ντύνονται στην τουβου, καλέ κύριε Παυλίδη”… Πάει, θα μου’ρθει κόλπος και με χάσατε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. “ο Φοίνικας” είναι γένους αρσενικού. Φοινικίνες μάλλον δεν είχε, γιατί αυτός γεννιόταν από τις στάχτες του όχι από αυγό, για το οποίο χρειάζεται και το θηλυκό το είδους. Για ουδέτερους Φοίνικες δεν έχω ακούσει. ‘Άρα, “ο Φοίνικας, του Φοίνικα, ΤΟΝ Φοίνικα…”. Και όχι ΤΟ Φοίνικα που γράφει από κάτω. Νομίζω;

 

TV1.jpg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΑΡΙΑ!, του Βαγγέλη Παυλίδη
Χριστουγεννιάτικο ανέκδοτο, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ρόδος, 24 Σεπτέμβρη 1522 – Rhodes, September 24, 1522

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.