ΕΥ ΖΗΝ

Δάφνη Βαλέντε: κόντρα στην εθνική μας κατάθλιψη!

Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα
Spread the love

 

Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα

 

 

 

 

 

 


* Η Δάφνη Βαλέντε είναι σχεδιάστρια μόδας διεθνούς κύρους, πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας

 

 

 

 

_Βαλέντε_Trompe_loeil_βραχιόλι_S8.jpg

Μια μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού design στο εξωτερικό αποτελεί η συμμετοχή της Δάφνης Βαλέντε στην έκθεση ‘Maison & Objet’ στο Παρίσι, 4-8 Σεπτεμβρίου 2015.

Αυτό το τόσο δύσκολο καλοκαίρι για όλουs, η Δάφνη οπλισμένη με χρώματα, χιούμορ και αισιοδοξία, πήγε κόντρα στη εθνική μας κατάθλιψη, υλοποιώντας μια συλλογή κοσμημάτων με τυπωμένες οπτικές απάτες ‘Trompe L’oeil’ για το Καλοκαίρι 2016.

Στη δημιουργική διαδικασία της συλλογής, ξεκίνησε φτιάχνοντας χάρτινα κολάζ από φωτογραφίες διαμαντιών, τα οποία στη συνέχεια εκτυπώθηκαν ψηφιακά σε πλέξιγκλας, κόπηκαν με laser και πήραν σχήμα σε καλούπι. Όλα τα μεταλλικά στοιχεία είναι ασήμι 925, οι χάντρες είναι επιμεταλλωμένοι αιματήτεs και η υψηλών προδιαγραφών κατασκευή, έγινε σε ένα υπερσύγχρονο Ελληνικό εργοστάσιο.

Το τελικό αποτέλεσμα δίνει την εντύπωση ότι βλέπει κανείς ένα εντυπωσιακό και πολύτιμο κόσμημα, αλλά είναι απλά μια ψευδαίσθηση!

Στην έκθεση αναγνωρίστηκε η μοναδική πρωτοτυπία της ιδέας, το χιούμορ, η άψογη ποιότητα και η σημασία στην λεπτομέρεια, έγιναν πωλήσεις σε Galeries και Concept stores, βρέθηκε αντιπρόσωπος για την Ιαπωνία και η Δάφνη έγινε δεκτή να συμμετάσχει στην έκθεση αξεσουάρ μόδας ‘Premiere Classe’ στο Παρίσι την επόμενη σαιζόν.

Η συλλογή αυτή δηλώνει απερίφραστα ότι ‘Ότι λάμπει, δεν είναι χρυσός’, μπορεί να περιγραφεί ως ‘Τα νέα κοσμήματα του Αυτοκράτορα’, αποτελεί δε μια μεγάλη επιβράβευση για την Ελληνίδα σχεδιάστρια που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια δημιουργικής καριέρας.

Τα κοσμήματα της Δάφνης για το Χειμώνα 2015-16 πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα GEELIST σε Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη.
www.daphne-valente.com

Daphne Valente 3-5 Axarlian Street, Athens 10563, Greece tel & fax: +30 210 3242260 e-mail: [email protected]

 

 

 

_Βαλέντε_Trompe_loeil_κολιέ_S2.jpg_Βαλέντε_Trompe_loeil_Σκουλαρίκια_S3.jpg_Βαλέντε_Trompe_loeil.jpg_Βαλέντε_βραχιόλι_Trompe_loeil_S3.jpg_Βαλέντε_Trompe_loeil_Σκουλαρίκια_S4.jpg_Βαλέντε_Trompe_loeil_Pendant_S1.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς, η φιλάνθρωπος Αγία και θεραπευτής του βασανιστή της – 26 Ιουλίου
Εκδήλωση για τον Κωστή Παλαμά υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης
#JobDay 45+ ετών, Δεν είσαι χθεσινός 20 Φεβρουαρίου 2023, 10:00-16:00

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.