Ανοιχτή πόρτα

“Children” at play! – Τα «παιδία» παίζουσι!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη. George Sarafoglou is a political cartoonist and businessman. He lives in New York City.

 

Στην πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των Μπάιντεν – Τραμπ την περασμένη Πέμπτη συνέβη το εξής πρωτάκουστο!

Εκεί που αντιμάχονταν σε πολιτικά θέματα ξαφνικά η αντιπαράθεση άλλαξε και πήγε στο παιχνίδι του γκολφ όπου και οι δύο είναι δεινοί παίκτες!

Σαν δυο μικρά παιδιά μάλωναν στο ποιός είναι καλλίτερος και ποια είναι η επίδοση (χαντικαπ) του καθενός με τον Τραμπ να λέει ξανά και ξανά  ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να χτυπήσει το μπαλάκι πάνω από 50 γιάρδες με τον Μπάιντεν να τον αντικρούει στο πόσο καλή είναι η επίδοση του, το handicap του.

Το τέλος το έδωσε ο Τραμπ που είπε – κάτι που φυσιολογικά θα έπρεπε να το είχε πει ο Μπάιντεν-, “let’s not act like children” (ας μην κάνουμε σαν μικρά παιδιά)!

Άλλο ένα παράδειγμα όπου ο επιθετικός Τραμπ παρέσυρε τον ασθενικό Μπάιντεν (ήταν κρυωμένος και εκτός φόρμας) και τον έκανε να φαίνεται πιό αδύναμος από ό,τι πραγματικά είναι.

Το σκίτσο περιέχει κι ένα “play on words” για την λέξη χαντικαπ (handicap) που στα αγγλικά σημαίνει αναπηρία.
Στο γκολφ, όμως, είναι η επίδοση του καθενός, πόσο καλός είναι και όσο χαμηλότερο το χαντικαπ τόσο πιο καλος ο παίκτης.

Αν δούμε τα χάντικαπς των δυο υποψηφίων θα δούμε ότι ο Τραμπ τείνει να έχει μικρότερο χαντικαπ (λιγότερη αναπηρία) στο γκολφ – και πολύ μεγαλύτερη σε όλα τα άλλα βέβαια – οπότε είναι ελάχιστα καλλίτερος από τον Μπάιντεν!…στο γκολφ μόνο.

SHARE
RELATED POSTS
Δικαιωματόπληκτοι;, του Γιάννη Πανούση
Alexis, Angela’s “Blow-Away Man”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Δέκα στοιχεία πλοήγησης για [“ναυτιλομένους”] δημοκράτες, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.