Πρόσωπα - Αφιερώματα

Che Guevara: φτιαγμένος από φίλντισι, της Άννας Κοντοπίδη (Νάξος)

Spread the love

Η Άννα Κοντοπίδη είναι Συμβολαιογράφος και ζει στη Νάξο

13151741_10207909895578231_5093440124938901213_n.jpg

Pane di capo στις ΠηγέςΚαλλιθέας-Άνοιξε & μας περιμένει με ευχάριστες εκπλήξεις

Γνωριζόμαστε από παλιά. Από πολύ παλιά, πολύ παλιά. Ξεκίνησες μέσα απ’τα παραμύθια μου και δεν ξεμάκρυνες ακόμη, που θα λεγε ο Λουντέμης.

Έμαθα να σ ‘αγαπώ για μύρια όσα, αλλά και για κείνο που πες, πως : “ Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το κεφάλι απέναντι στον ήλιο. Και ο ήλιος πρέπει να κάψει το μέτωπο και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής. Όποιος περπατάει σκυφτός, χάνει αυτή την τιμή…”

Έγινες ο δικός μου αυθεντικός μαχητής και ιεραπόστολος της προσφοράς παντού για χιλιάδες τόσα, αλλά σου ζήλεψα εκείνο το: “ Υπάρχει μόνο ένα συναίσθημα πιο δυνατό από τον Έρωτα με την Ελευθερία..! Είναι το μίσος γι ‘ αυτούς που μου τη στερούν!…”

Αποστήθισα χιλιάδες μικρές αθανασίες σου αλλά με κατάπιε εκείνο το: “ Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί…ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε, Ναι, είμαστε….”

Λάτρεψα την τρυφεράδα σου για χίλια δυό, μα πιότερο για κείνα πού’ γραφες στην γυναίκα σου υποψιαζόμενος τον θάνατό σου : “Αντίο, μοναδική μου, μην τρέμεις μπροστά στην πείνα των λύκων, ούτε στις παγωμένες στέπες της απουσίας.
Σ’ έχω στο μέρος της καρδιάς και θα πορευτούμε μαζί ώσπου ο δρόμος να σβηστεί.. .”
“….. Το παρελθόν έχει τελειώσει, είμαι το μέλλον καθ οδόν (…) Αν μια μέρα νοιώσεις τη βία μιας ματιάς, μη γυρίσεις, μη σπάσεις το ξόρκι, συνέχισε να φτιάχνεις τον καφέ μου και άσε με να σε ζήσω στην αιωνιότητα της στιγμής”.

Γεννήθηκες σαν σήμερα Κομαντάτε Τσε Γκεβάρα.. Θα’ σουν 92 χρονών… παραμένω πάντα σύντροφός σου, γιατί ακόμα τρέμω από αγανάκτηση για κάθε αδικία… και συ παραμένεις πάντα στα φυλλοκάρδια μου ως ο νέος με το δέρμα φίλντισι και την αστραφτερή γενειάδα, οδηγητής και στρατιώτης μαζί…

SHARE
RELATED POSTS
Για τον Περικλή, του Γιώργου Αρκουλή
Εθνολεβέντες, οι μεγάλοι έρωτες σπάνια γέρασαν μαζί, της ‘Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]
Φώτης Χατζηδιάκος: “Καλή χρονιά με αντοχές, αντιστάσεις και περίσσευμα αγάπης”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.