Πρόσωπα - Αφιερώματα

Καλό ταξίδι αστροταξιδιώτη, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love
  • 6
    Shares

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

baouii_420429980.jpg

mpaoui.jpg

Με ένα γαλάζιο κοστούμι αναρωτιόσουν για το αν «Is There Life on Mars? » σαν Ziggy Stardust. Λίγα χρόνια μετά, φορώντας ψηλές κόκκινες μπότες και χρωματιστή στολή, ή ακόμη το κουστούμι ενός πιερότου στο «Ashes to Ashes»

Σπαταλήθηκες σε ηρωικές, άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες προσπάθειες, σε σχήματα γενναία, εγωκεντρικά, σε ερμηνείες σπουδαίες πότε μοναχικές και πότε όχι. Σε αγαπούσαμε όχι τόσο γιατί έδινες μέγεθος σε ό,τι έπαιζες, αλλά και γιατί το πλούτιζες με την ύπαρξή σου. Έδινες σε όλους τους χαρακτήρες, τις περσόνες εκείνες που έβγαζες από μέσα σου τη βαθιά εκείνη διασύνδεση που τους μας έκανε να πορευόμαστε όλοι μαζί, σε έναν κοινό δρόμο μεγαλείου και πτώσης.

Για κάποιους δεν ήσουν παρά ένας γλυκός γίγαντας που κατατρύχεται από την αγωνία, την αμφιβολία και τον φόβο. Για πολλούς ήσουν εκείνος που λογοδοτεί στους ανθρώπους, γνωρίζοντας τις υπερκόσμιες δυνάμεις, που βαστούσε πάνω του ένα πεπρωμένο και αποδέχθηκε την ειρωνεία του.

Στην απέραντη θάλασσα των αστεριών, τώρα ταξιδεύεις σκοτεινός και ανερεύνητος. Αυτή σου η αιώνια παράσταση δεν είναι καθόλου μια «εύκολη» παράσταση, είναι όμως η μεγάλη και αιώνια που ζήταγες πάντα, φιλοδοξώντας να διακριθείς στα δύσκολα, στα σπάνια και τα μεγάλα.

….θέλω να γίνω μια χρυσή σκόνη μες στον αιθέρα,

απλό στοιχείο, ελεύθερο, γενναίο.

Καλό σου ταξίδι αστροταξιδιώτη.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 6
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Αθηνά Γιομπλάκη: “Δώρησα τα έργα μου στο Δήμο Ρόδου για να εμπνευστούν οι νέοι από τις θυσίες των προγόνων τους”, της Τζίνας Δαβιλά
Χόρχε Μπουκάϊ – Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας – ηχητικό 5′
Το μήνυμα της σοφίας από τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.