Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα: «Ο κόσμος και εγώ», της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

barack-obama-michelle-obama-2009-2-22-23-4-4
Spread the love

 

 

Ημερομηνία Γέννησης 4 Αυγούστου 1961, Χονολουλού, ΗΠΑ – «Ο κόσμος και εγώ»

 

Με τον Ήλιο του στο λαμπερό ζώδιο του Λέοντα, τον επικοινωνιακό Ερμή να του «κάνει παρέα» στον ίδιο Οίκο, τον 6ο, το σπίτι της εργασίας και απέναντι ο Ωροσκόπος του να στέκεται καμαρωτά στο ανατρεπτικό ζώδιο του Υδροχόου, το πεπρωμένο του μικρού Μπαράκ έμοιαζε ήδη πολλά υποσχόμενο. Μια έντονη προσωπικότητα με μεγαλεπήβολα σχέδια είχε γεννηθεί, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην Ιστορία της Αμερικής.

 

Την τρυφερή παιδική του ηλικία την πέρασε στην όμορφη εξωτική Χονολουλού. Ο πατέρας του Κενυάτης και η μητέρα του λευκή Αμερικανίδα, μια σχέση που δεν κράτησε όμως πολύ, αφού οι γονείς του δεν άργησαν να χωρίσουν. Ήταν ήδη 6 ετών όταν έμεινε με την μητέρα του στην Τζακάρτα ( Ινδονησία ), όπου και έζησε μέχρι τα 10 του χρόνια, μαζί με τον Ινδονήσιο πατριό του.

 

Ο 7ος Οίκος του Ωροσκοπίου του, το σπίτι της συντροφικότητας, έχει ένα συνονθύλευμα πλανητών, που δεν περνάει απαρατήρητο. Φαίνεται πως οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή του και ο διάλογος είναι κάτι που τον εξελίσσει σαν άνθρωπο, το έχει ανάγκη όπως έχει ανάγκη την υποστήριξη από τους δυνατούς συμμάχους του.

 

Η όψη της Σελήνης του, Πλανήτη που ευθύνεται για την εσωτερική συναισθηματική μας κατάσταση, την σχέση παιδιού μητέρας και το συναίσθημα της ενότητας με τον υπόλοιπο κόσμο, βρίσκεται σε Τετράγωνο με τον σκοτεινό Πλούτωνα, έναν Πλανήτη που φέρνει τα πάνω κάτω και που σχετίζεται με την διαδικασία του «μετασχηματισμού». Φαίνεται πως από μικρός, ο Μπαράκ, έπρεπε να αντιμετωπίσει συναισθηματικές ρίξεις δεσμών μες το ίδιο του το σπίτι ( Σελήνη στον 4ο Οίκο ), κάτι που θα τον έκανε να ψάχνει το ιδανικό, ζεστό σπίτι αργότερα. Η ανάγκη του για συναισθηματικούς, οικογενειακούς δεσμούς είναι δεδομένη. Η Σελήνη του βέβαια είναι στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων, κάτι που τον χαρακτηρίζει ως διανοούμενο και επιρρεπή στα φλέρτ…

 

Ο Πλανήτης Ερμής, η επικοινωνία, βρίσκεται στο φλογερό ζώδιο του Λέοντα, και υποδηλώνει έναν άνθρωπο με έντονη ομιλία, που του αρέσει να βγάζει λόγους, είναι αρκετά πειστικός, κάνει έντονες κινήσεις με τα χέρια του καθώς μιλά και έχει έντονη την επιθυμία να μονολογεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι λόγοι του σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ αργότερα, θα μείνουν στην Ιστορία της Πολιτικής και θα δημιουργήσουν μια καινούργια «σχολή». Φλογερός ομιλητής και πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Δεν ξεχνάμε και το γεγονός πως εργάστηκε ως λέκτορας πανεπιστημίου και δικηγόρος, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κολούμπια και τελείωσε την Νομική στο Χάρβαρντ.

 

Με τον πλανήτη των μαθημάτων ζωής Κρόνο, στον 12ο Οίκο, το σπίτι του παρασκηνίου αλλά και της ανθρωπότητας, ο Μπαράκ θα νιώθει πάντα το χρέος που έχει απέναντι σε όλο τον κόσμο. Λίγο πολύ έκρυβε μέσα του έναν «μαχητή», έναν ηγέτη, που θα οδηγούσε τους ανθρώπους προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, για το καλό του συνόλου. Άνθρωποι με αυτή την όψη νιώθουν ένα «βάρος», καμιά φορά μάλιστα νιώθουν πως φταίνε για το κακό που συμβαίνει γύρω τους…

 

Ο Δίας, Πλανήτης της τύχης και της «εξάπλωσης» βρίσκεται και αυτός στον 12ο Οίκο. Υψηλά ιδανικά, συμπόνια προς τους αδικημένους, ηθικά πρότυπα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτού του συνδυασμού. Ο Μπαράκ έχει προσπαθήσει πολλές φορές να πάει ενάντια σε αμερικανικά κατεστημένα, βρίσκοντας «φρένο» από το κογκρέσο. Η μάχη του για να τερματίσει τον πόλεμο στο Ιράκ και η εξ ολοκλήρου ιατρική περίθαλψη για όλους, είναι μερικά από τα τρανταχτά παραδείγματα «ιδεών» του, μαχών του.

 

Ο Άρης, ο μαχητικός Πλανήτης, βρίσκεται στο πρακτικό Ζώδιο της Παρθένου. Ο Μπαράκ μάχεται μεθοδικά, μετά από σκέψη και οργάνωση , καθώς μπορεί και ελέγχει τις δυνάμεις του. Πραγματικά δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσει στην νίκη των Προεδρικών Εκλογών, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αλλά τα κατάφερε με κόπο και μεθοδικότητα…. πάντα πιστός στις ιδέες του. Με το δυναμικό ζώδιο του Σκορπιού να στέκεται στο Μεσουράνημά του, και με κάμποσες δυνατές όψεις εκεί, διαφαίνεται για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητά και η μαχητικότητά του μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

 

Ο ευαίσθητος Πλανήτης Ποσειδώνας, στον 9ο Οίκο, το σπίτι του εξωτερικού, των ταξιδιών, της θρησκείας και των ιδεολογιών, ο Μπαράκ μπορεί να αισθανθεί τι νιώθουν οι άλλοι γύρω του και να χρησιμοποιήσει τα μέσα που χρειάζεται για να πείσει και τους χειρότερους εχθρούς του. Η σκληρή και σχεδόν «αμετανόητη» αντίπαλός του στις Προεδρικές Εκλογές του 2008, Χίλαρι Κλίντον, πήγε τελικά με το μέρος του και θεώρησε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να γίνει Αντιπρόεδρος δίπλα του.

 

Το 1992 παντρεύτηκε, την Μισέλ ( LaVaughn Robinson ), μια γυναίκα που πολύ γρήγορα έγινε σύμβολο για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, και απέκτησαν 2 κόρες. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν μια υπέροχη σχέση, με σεβασμό, θαυμασμό και ζεστασιά μεταξύ τους, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιες «θέσεις». Ο ένας στηρίζει τον άλλο ενεργά, ακόμη και μετά από πολλές φήμες περί χωρισμού που ακούγονται τελευταία.

 

Ο αντικομφορμιστής Πλανήτης των αλλαγών Ουρανός, στον 7ο Οίκο, δείχνει έναν χαρακτήρα που δεν πηγαίνει με τα νερά της εκάστοτε κοινωνίας, αλλά φροντίζει να τα «ταράζει» που και που και να εδραιώνει καινούργια δεδομένα, παράδειγμα προς μίμηση, ακόμη και στα θέματα των σχέσεων.

 

Δυο φορές ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time και είναι ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος που τιμάται με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

 

Με αυτή την δυναμική και την εύνοια των Πλανητών φαίνεται πως θα τα καταφέρει στο μέλλον να κάνει πολλές ριζοσπαστικές αλλαγές. Δεν πρέπει να μας κάνει καμία εντύπωση αν δούμε την Αμερική να αλλάζει …. Αυτός ο Πρόεδρος γράφει Ιστορία.

 

 

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

SHARE
RELATED POSTS
Βιέννη: Συρτάκι, διπλωματία και κόκκινος άγγελος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Οι εκλείψεις του Απρίλη, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Γεννημένη Σταρ, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.