Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Banksy: Πώς κατέστρεψα τον πίνακά μου στον οίκο Sotheby’s. (Μέρος Β’), του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

To μικρό κορίτσι ανακαλύπτει ένα παρατημένο κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, που χρωματικά διαφέρει από την γκρίζα μολυβένια πόλη. Το ξεκρεμάει από τον στύλο για να γίνει ο καλύτερος του φίλος! Η κόκκινη καρδιά, το μπαλόνι που πρότερα όλοι αδιαφορούσαν, γίνεται ο πολυπόθητος καρπός όλων. Γιατί έχει μια μοναδική ιδιότητα! Να ακολουθεί παντού το μικρό μας κορίτσι!

Σαν την συνείδηση, σαν τον βαθύτερο εαυτό, που η μικρή ακόμη λόγω της αθωότητάς της δεν απαρνήθηκε! Που σφιχτά κράτησε, και συντέλεσε σε μια μαγική διαφορετικότητα! Την διαφορετικότητα ενός αγνού ανθρώπου, ξένου από τον κόσμο μας , που με την αφελή πίστη στις δυνάμεις του δίχως ίχνος βεβηλώματος των γύρω του βαδίζει σε ένα μέλλον που μοιάζει αλλά και είναι …μάλλον δύσκολο!

Οι διεκδικητές του μπαλονιού λυσσαλέα το επιζητούν! Δεν έχουν καταλάβει πως τόσο σύντομα έχασαν την αθωότητα τους, και πως μανιασμένοι από παράξενες δυνάμεις που ούτε καν ελέγχουν εκφράζουν έναν κακεντρεχή ανταγωνισμό!

Άλλοι πάλι, εξοστρακίζουν αυτό το μπαλόνι και το μικρό κορίτσι όσο μακρύτερα μπορούν γιατί καταλαβαίνουν πως αυτή η γνήσια διαφορετικότητα θα είναι το μίασμα για την κοινωνία που χτίζουν! Και η συμπεριφορά τους ποικίλει από δυσφορία μέχρι την τιμωρία! Τελικά το μπαλόνι όπως όλα τα μπαλόνια σύντομα θα φύγει από τα χέρια του κοριτσιού, θα χαθεί και μπορεί να βρίσκει ένα τραγικό τέλος σε αυτή την ζωή, όμως ο Banksy φρόντισε να μας φυλάξει ένα λυτρωτήριο finale που υποδηλώνει το πέρασμα σε μια άλλη… αιώνια ζωή!

llll.png  

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Xristos Magoutas
Κληρονομική διαδοχή: Από τη βασιλεία στην οικογενειοκρατία, του Χρήστου Μαγγούτα
Τα αντιπανικοβάλ, του Μάνου Στεφανίδη
Το Συμβάν και η Ιστορία, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.