Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Προσοχή το γλωσσικό…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Πολύ μεγάλο παιγνίδι απόψε στην Μαδρίτη και στην τηλεόραση (ευτυχώς σε κανάλι της ΕΡΤ…) μες το οποίο κλείνει ουσιαστικά η αγωνιστική περίοδος στην Ευρώπη. Η τυχερή (εφτάψυχη θα έλεγα) Τόττεναμ θα κοντράρει την ανώτερη Λίβερπουλ και ελπίζω οι μακαντάσηδες που θα περιγράψουν αυτόν τον σπέσιαλ τελικό να βάλουν τα καλά τους και να μην υποκύψουν σε γλωσσικές ατασθαλίες, σαν αυτές που ζήσαμε Τετάρτη βράδυ από το Μπακού. Εκεί όπου ο περιγράφων, μας είπε στο ξεκίνημα του αγώνα Τσέλσι – Άρσεναλ ότι «οι Λονδρέζοι με τον Νταβίντ Λουίζ έχουν την μπάλα». Λες και οι αντίπαλοι προέρχονταν από την κεντρική Αμερική! ‘Η το άλλο, που ακούγεται συχνά: «ο διαιτητής σφυρίζει ε π ι θ ε τ ι κ ό φάουλ». Λοιπόν, ως τώρα, έχοντας παρακολουθήσει χιλιάδες περιγραφές, η ατάκα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Κι’ αυτό γιατί ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ…

Να μείνω στο ποδόσφαιρο και να χαιρετήσω την απόκτηση του 34χρονου (;) Γάλλου επιθετικού χαφ Βαλμπουενά, ο οποίος νομίζω πως παίζει στην ίδια θέση με τον Φορτούνη. Το αν θα προσφέρει δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κάποιος, κι’ αυτό λόγω «προχωρημένης» ποδοσφαιρικής ηλικίας.

Με την ευκαιρία, θυμήθηκα την απόκτηση ενός άλλου σπουδαίου Γάλλου αμυντικού μέσου από εγγλέζικο σύλλογο επί εποχής Κόκκαλη. Ήταν ο Καρεμπέ, παίκτης χρήσιμος και με σύζυγο καλλονή, έλαμπαν στο Λιμάνι. Επειδή όμως προέκυψε κάποια απορία γι’ αυτόν, θυμάμαι έναν συνάδελφο που είχε παρτίδες με την πρέμιερ λίγκ, είχε τηλεφωνήσει στο διευθυντήριο της Μίντλεσμπρο και ρώτησε, πως και άφησαν τον Καρεμπέ να φύγει, κλπ. Η απάντηση ήταν κάπως σκληρή για τη διοίκηση της δημοφιλούς πειραϊκής ομάδας: «Μα, στην θέση του Καρεμπέ  θέλαμε κάποιον καλύτερο»!

ΥΓ: Εννοείται πως όταν μιλάμε για Μίντλεσμπρο, τηρουμένων των αναλογιών, εννοούμε τον δικό μας Παναιτωλικό!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το ζην επικινδύνως, κεραυνοί … σωρειτομελανίες, του Πάνου Μπιτσαξή
Ζόρικο άθλημα το πόλο!, του Γιώργου Αρκουλή
Κοσμοσώτειρα Φερών, του Πάνου Βενέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.