Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Άπαιχτος ο Σόυμπλε!, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

 

 

EUROPE.jpg

 

 

Είναι νωρίς για να βγούν συμπεράσματα σχετικά με την “Σύνοδο του Νότου”. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την συνέχεια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως μια τέτοια σύνοδος δεν μπορεί να είναι άσχημη, ακόμα κι αν τα τελικά της αποτελέσματα δεν θα ανταποκρίνονται πλήρως στα προσδοκώμενα. Η αρχή έγινε, η διακήρυξη ήταν πολύ θετική και ήδη ορίστηκε η επόμενη συνάντηση.


Εξ άλλου, μόνο και μόνο το γεγονός της, πανικόβλητης θα έλεγα, αντίδρασης του Ευρωπαϊκού νεο-φιλελεύθερου κατεστημένου δείχνει πως ίσως κάτι πάει ν’ αλλάξει προς το καλύτερο – για μας:

“Ο πρόεδρος Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να τους χειραγωγήσει”, δηλώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή. Ενώ ο χριστιανοκοινωνιστής ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης σχηματίζουν από κοινού μια ισχυρή συμμαχία των απρόθυμων αναδιανομέων» Και συνέχισε, «Αυτό το μπλοκ των χωρών θα είχε τη δυνατότητα σχηματισμού μιας μειοψηφίας
αρνησικυρίας χάρη στην οποία μπορεί να εμποδίσει όλους τους νόμους που δεν του αρέσουν». Ας σημειώσουμε παρακαλώ εκείνο το “αναδιανομέων” – αυτός είναι ο φόβος τους.
Κορώνα των αντιδράσεων, ποιός άλλος, ο κύριος Scheuble. Με την χαραχτηριστική του υπεροψία και αυθάδεια και με περίσσια χολή δήλωσε πως «Όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο».

 

Στην Ελλάδα, περίμενα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάποια τεκμηριωμένη τοποθέτηση, υπέρ ή κατά, -έτσι, για να φωτιστούμε κι εμείς οι αδαείς: Ήταν ή όχι χρήσιμη η συνάντηση του Νότου, υπάρχει κάποια θετική προοπτική, πρέπει ή όχι να συνεχιστεί; Δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασχολούνται περισσότερο με την εσωκομματική τους μιζέρια ή με το να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ελπίζοντας να γίνουν έτσι Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη.

Αποκορύφωμα, ο με γνωστές πολιτικές καταβολές αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης: “Προκλητικός ο Σόιμπλε για την Σύνοδο του Νότου: όταν μαζεύονται σοσιαλιστές σπάνια προκύπτει κάτι έξυπνο: άπαιχτος”, τιτιβίζει περιχαρής ο Άδωνις.

Άπαιχτος ο Σόυμπλε κατά Γεωργιάδη, αυτό μόνο είχε να πει. Συγχαρητήρια κύριε αντιπρόεδρε της ΝΔ. Πολλλλύχρονος, που λέμε στην Ρόδο.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Η πρώτη δόση – The first Instalment, του Βαγγέλη Παυλίδη
29 Μαρτίου 1973. Βιετναμ, Το τέλος – 29 March 1973. Vietnam, the end, του Βαγγέλη Παυλίδη
Η γέφυρα – The bridge, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.