Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Αντιρατσισμός στον πάγο, του Βαγγέλη Παυλίδη

.jpg
Spread the love

.jpg

 

Θα περίμενε κανείς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να αποτελέσει αντικείμενο σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, εκείνων που διακηρύττουν πίστη στην δημοκρατία. Θα περίμενε κανείς πως η καταδίκη της κάθε φυλετικής βίας και η απαγόρευση των κηρυγμάτων που σκοπό έχουν να οδηγήσουν στο μίσος και την βία θα ήταν καλοδεχούμενα και θα εύρισκαν όλους σύμφωνους.

 

Αμ’ δε! Αυτά θα συνέβαιναν σε μια σοβαρή χώρα με στοιχειωδώς σοβαρούς ηγέτες. Εδώ όμως, αφού από το 2012 το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πέρασε από χίλια κύματα, αφού μπήκε και βγήκε από το ράφι, αφού κόφτηκε και ράφτηκε και ξανακόφτηκε αρκετές φορές, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα για να ξαναμπεί αμέσως στην κατάψυξη μετά απο τις αντιδράσεις Νεοδημοκρατών βουλευτών, των λεγόμενων 38.

 

Τώρα, το νομοσχέδιο έχει γίνει αντικείμενο προεκλογικής διαπραγμάτευσης και πολιτικών παιχνιδιών στην προσπάθεια συσπείρωσης της κυβερνητικής παράταξης εν όψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανεξάρτητοι βουλευτές και συνεργαζόμενοι βολιδοσκοπούνται, ενώ σε εξέλιξη είναι και η προσπάθεια προσεταιρισμού της άκρας δεξιάς με τις δραστηριότητες Βορίδη- Καρατζαφέρη.

 

Κοντά σ’ αυτά, φαίνεται όμως πως υπάρχουν κι άλλοι που πολύ ενοχλούνται που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν τις κορώνες και τα κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας. Απορεί κανείς -τρόπος του λέγειν- γιατί άραγε να ξεσηκώθηκαν διάφοροι δεσποτάδες ενάντια στον έτσι κι αλλοιώς άτολμο νόμο. Ακούστε παρακαλώ τον Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμία προς Σαμαρά: “…ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου… Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί διά να εφαρμοστεί δια νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα “σύκα-σύκα” και την “σκάφη-σκάφη”. Πύρ και θειάφι και πίσσα της κολάσεως ανακατωμένα με την Αγία Γραφή και την “ελληνική σοφία και παιδεία”, όπου τα σύκα και η σκάφη που δεν θα μπορούν να ξεστομίζονται υποθέτω από την πείρα πως δεν είναι άλλα από τις ύβρεις και τις κατάρες προς ομοφυλόφιλους και Εβραίους.

Αντίδραση για την αντίδραση σε κάθε τι που περιέχει υποψία έστω προόδου. Ο πολιτικός κι ο θρησκευτικός συντηρητισμός χέρι χέρι, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ζυγαριά, στο παζάρι της πολιτικής σκοπιμότητας.

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η ιστοσελίδα του

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Το καράβι “Brexit” – The ship “Brexit”, του Βαγγέλη Παυλίδη
“Η κυρία απο το Πλοέστι”, ένα λίμερικ, του Βαγγέλη Παυλίδη
Χριστούγεννα στο Θα – Christmas in Tha, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.