Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Αντιπολιτευτικός καιροσκοπισμός, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis

Vangelis Pavlidis

 

 

 

 

 

 

  

 

 Βαγγέλης Παυλίδης  

 

 

sintagma.jpg

 

Εντύπωση προκαλεί η στάση της αντιπολίτευσης στα τρέχοντα πολιτικά θέματα, που δεν είναι άλλα από, πρώτα, τον εκλογικό νόμο και την σε μικρό βάθος χρόνου αναθεώρηση του συντάγματος. Προκαλείται εντύπωση μα όχι και έκπληξη. Εξηγούμαι.


Η πρόταση της απλής αναλογικής είναι πάγια θέση της Αριστεράς απο ιδρύσεώς της. Και όμως, το ΚΚΕ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση και μάλλον θα μείνει στο θολό ΠΑΡΩΝ.

Από την άλλη, την απλή αναλογική καταψηφίζουν με την αιτιολογία πως οδηγεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας – και κατά την άποψή τους σε ακυβερνησία- κόμματα που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους κόπτονται απο πολύ μέχρι πάρα πολύ για συναινέσεις, εθνικές κυβερνήσεις, και συνεργασίες. Κι εδώ αναφέρομαι σε ΝΔ και Ποτάμι. Η ΝΔ, βέβαια, πάει και παρακάτω. Για αντιπερισπασμό, και στα πλαίσια μιας γενικότερης επιθετικής τακτικής, ζήτησε εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο. Σ’ ο,τι με αφορά, με γεια της με χαρά της. Κουβέντα όμως για τα δικά της μνημόνια που με το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ έστρωσαν τον δρόμο κι άνοιξαν τις πύλες για το τρίτο αυτό μνημόνιο.

Για το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύομαι να πω κάτι μια και φαίνεται πως και οι ίδιοι εκεί δεν πολυξέρουν τι θέλουν, πέρα ίσως από το ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -ενώ βέβαια δεν είχαν πρόβλημα συνεργασίας με την ΝΔ των Μπαλτάκων, Βορίδηδων, Γεωργιάδηδων και βάλε. Θόλουρα ΠΑΣΟΚική που συναγωνίζεται, αν δεν ξεπερνάει αυτήν του Ποταμιού.

Είπα πως η στάση του κάθε κόμματος χωριστά αλλά και όλων μαζί προκαλεί μεν εντύπωση μα όχι έκπληξη κι αυτό γιατί είναι προφανές εδώ και καιρό πως μέλημα και στόχος των κομμάτων αυτών είναι κατά περίπτωση η αναρρίχηση στην εξουσία με κάθε τρόπο, η επιβίωση, η περιχαράκωση των ορίων τους. Καιροσκοπικές στάσεις, παλαιοκομματικές μέθοδοι γεμάτες αντιφάσεις, σ’ ένα πολιτικό σκηνικό που σαλεύει και μετασχηματίζεται διαρκώς σαν κινητή άμμος.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
10 Μαρτίου, πάλι – March 10, again, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Käthe Kollwitz, του Βαγγέλη Παυλίδη
Ο Μαύρος Θάνατος, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.