Υγεία

Αντιμετωπίστε τις φθινοπωρινές αλλεργίες, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Οι αλλεργικοί έχουν πολλούς λόγους να παραπονούνται το φθινόπωρο.

 Γύρη και αγριόχορτα: αυτήν την εποχή προκαλούν σε όσους έχουν ευαισθησία από ρινίτιδα μέχρι άσθμα.

Ακάρεα: ευδοκιμούν μέσα στην σκόνη των κτιρίων και αναπτύσσονται κυρίως όταν επικρατεί σχετικά υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Οι λεγόμενες «επιδημίες κρυολογήματος» χωρίς πυρετό, οφείλονται και στα ακάρεα και στη δράση τους! Στο σπίτι, τα ακάρεα «φιλοξενούνται» σε μοκέτες και χαλιά αλλά και σε στρώματα, μαξιλάρια, έπιπλα, κουρτίνες και χνουδωτά παιδικά παιγνίδια. Καθαρίζουμε λοιπόν προσεκτικά και αερίζουμε τους χώρους καθημερινά!

 Μύκητες: συνήθως αναπτύσσονται σε υπόγεια, αποθήκες, αλλά και όπου υπάρχει υγρασία. Προσοχή στα υδραυλικά του σπιτιού! Αποφύγετε το να «στάζει» η βρύση ή τη διαρροή από σωλήνες και σκουπίζετε καλά τους χώρους όπου διατηρείτε φυτά. Αερίζετε καλά το σπίτι γιατί οι μύκητες εντείνουν τις κρίσεις άσθματος.

 Χημικές ουσίες: αναπνευστικά συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν εισπνεόμενες χημικές ουσίες, όπως απορρυπαντικά και εντομοκτόνα. Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν από ξηρό και ερεθιστικό βήχα μέχρι ασθματικό παροξυσμό.

 Άσθμα & αλλεργική ρινίτιδα: Η αλλεργική ρινίτιδα «μπουκώνει» τη μύτη και διαταράσσει τον νυχτερινό ύπνο, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να αισθανόμαστε υπνηλία, την οποία όμως μπορούν να προκαλέσουν και ορισμένα αντιϊσταμινικά φάρμακα, σε αντίθεση με τα αποσυμφορητικά που προκαλούν νευρικότητα και υπερκινητικότητα.

 

SHARE
RELATED POSTS
Αυτοάνοσα: η επίθεση του ανοσοποιητικού…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
ΓΕΣ & ΑΚΟΣ: Στη Χίο επιστημονικές ημερίδες για την αξία της πρόληψης του καρκίνου [εικόνες]
Πώς θα ενισχύσω τη μυϊκή μάζα μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.