Βιβλίο

Ανενημέρωτοι από την Κυβέρνηση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου και ο Δήμαρχος Ρόδου

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.jpgΤην έναρξη κύκλου επαφών με αξιωματούχους σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Βερολίνο πέτυχε ο κ Χατζημάρκος

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου                                                                            Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος

 

 

 

0bc65e0d-3732-4c4e-a2c4-e1ac12d5473e.jpg

 

 

Ενημέρωση και συμμετοχή στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, ζητούν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με κοινή επιστολή που απευθύνουν στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη.

Με την επιστολή τους, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα και στους βουλευτές Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ζητούν επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή δύναμης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα νησιά, μετά και τις ανεπίσημες πληροφορίες περί περιορισμού των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στα γεωγραφικά όρια του Βορείου Αιγαίου.

Επισημαίνουν δε, ότι με δεδομένο ότι τα νησιά της Δωδεκανήσου δέχονται ένα συντριπτικό ποσοστό των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και στο πλαίσιο της προετοιμασίας Περιφέρειας και Δήμων για την αντιμετώπιση τόσο του φαινομένου του ιδίου, όσο και των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, καθώς στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει πέσει βαρύ φορτίο διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος, η ενημέρωση αλλά και η συμμετοχή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό κρίνεται επιβεβλημένη.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες, από τους οποίους θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, καθώς και συμμετοχή της Περιφέρειας και των Δήμων που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών, στον σχεδιασμό της.

 

«Δεν είναι δυνατόν, σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να μην έχουμε επίσημη ενημέρωση και να το παρακολουθούμε και εμείς μέσα από δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές. Με την επιστολή μας προς την κυβέρνηση ζητούμε το αυτονόητο. Η Αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, ως εκ τούτου η συμμετοχή μας στον κυβερνητικό σχεδιασμό καθίσταται επιβεβλημένη» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και πρόσθεσε: «Ζητάμε απαντήσεις σε ερωτήματα που θα μας επιτρέψουν να προετοιμαστούμε ώστε, ενόψει του καλοκαιριού, να έχουμε το καλύτερο δυνατό μοντέλο διαχείρισης των προσφυγικών ροών προς τα νησιά μας και παράλληλα, να αποσβέσουμε κατά το μέγιστο δυνατόν τις επιπτώσεις του φαινομένου, προσανατολισμένοι πάντα στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε: «Ανησυχούμε, προβληματιζόμαστε, δεν εφησυχάσουμε. Οι εξελίξεις όσον αφορά το προσφυγικό είναι ραγδαίες. Η Αυτοδιοίκηση δεν κάνει εξωτερική πολιτική, έχουμε όμως σημαντική εμπειρία στην διαχείριση του ζητήματος. Μέχρι τώρα, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα σχεδόν μόνοι μας. Η σοβαρότητά του επιβάλλει να συντονιστούμε μεταξύ μας και με την κυβέρνηση. Η αγωνία μας είναι πώς θα συμβάλλουμε στον σχεδιασμό, αλλά και για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα».

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Διαβάζοντας: “Το γυναικόκαστρο” του Σπύρου Καρυδάκη, του Άγγελου Κουτσούκη
Kostis A. Makris
“Ένα τελευταίο γράμμα”: το βιβλίο που διάβασα, του Κωστή Α. Μακρή
Για το βιβλίο του Κωστή, του Μάνου Κοντολέων

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.