Ανοιχτή πόρτα Βιβλίο ΕΥ ΖΗΝ

Όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρκουλή, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

 

Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημήτρης Καπράνος, Θανάσης Χειμωνάς, Τζίνα Δαβιλά, Γιώργος Αρκουλής: πέντε συν του Προέδρου της Ελληνογαλλικής Σχολής “Άγιος Παύλος¨ του Πειραιά και πρώην Προέδρου του “Εθνικός Πειραιώς” Γιώργου Χατζηγεωργίου ανέλαβαν την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Αρκουλή “Ιστορία γράφουν και οι Δεύτεροι” που αφορά στα 90 χρονία του “Εθνικού Πειραιώς”.

Ο μαέστρος της αθλητικής δημοσιογραφίας Αρκουλής κατέγραψε την προσωπική του θέση για την ομάδα του με αφορμή την συμπλήρωση των 90 χρόνων της με πένα μη γηπεδική. Έχεις διαβάσει Αρκουλή; Αν όχι χάνεις. Η γνώση, το πάθος, η λοξή ματιά, η ευαισθησία του Γιώργου κάνουν τον λόγο του λογοτεχνικό, ανθρώπινο, συναισθηματικό, ουσιαστικό.

Δεν κάνω αγιογραφία στον Αρκουλή, ό,τι γράφω το αξίζει, είναι αυτό, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Του χρωστώ την τωρινή μου ματιά στα αθλητικά κείμενα, μετά από τον πατέρα μου- κλασσικός Ολυμπιακός. Το «Ιστορία γράφουν και οι Δεύτεροι» δηλώνει τον σεβασμό του σε κείνους που η ζωή τους παραμερίζει, τους τοποθετεί σε δεύτερη μοίρα, ίσως και στην τελευταία. Χρωστάμε να τους δούμε με σεβασμό και αγάπη για ό,τι έκαναν ή για ό,τι δεν έκαναν. Το βιβλίο περιέχει την προσωπική του ματιά, κατάθεση ψυχής με καταγραφή γεγονότων, όπως ο ίδιος τα έζησε, στιγμές που μόνο ό ίδιος ξέρει και θέλει να τις μοιραστεί. Γιατί αν δεν το κάνει ο Αρκουλής, δεν μπορεί να το κάνει κανείς.

Επίσης, στο βιβλίο θα βρείτε σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και σχολιασμούς από διακεκριμένους αθλητές ή δημοσιογράφους, όπως o Γιώργος Μαυρωτάς, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Πόλο και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, αθλητικός τηλεοπτικός συντάκτης.

Σημαντικές στην βραδιά ήταν οι παρουσίες μεγάλων και παλιών ποδοσφαιριστών, που έγραψαν με τα γκολ και τα φάουλ τους τη δική τους ιστορία, καλλιτέχνες σεβάσμιοι, όπως ο Μανώλης Μητσιάς και λογοτέχνες όπως ο Θανάσης Σκρουμπέλος και ο Κωστής Α. Μακρής. Συγχωρήστε μου που δεν τους αναφέρω όλους. Θα τους βρείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Χρωστώ μια κουβέντα στην Πόρτα με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. Μαγικός ο λόγος του, συναισθηματικός και ρεαλιστικός.

Δεν θέλει να το πω, αλλά θα του την «κάνω»: ο Αρκουλής υπήρξε στιβαρός, αθλητικός δημοσιογράφος και παραμένει κοινωνικός ψυχογράφος- συγγραφέας. Κάθε τι αθλητικό, που γράφει, έχει προέκταση πολιτική, κοινωνική, ανθρωπιστική. Γιατί ο Αθλητισμός είναι ζήτημα πολιτικό.

Τον ευχαριστώ θερμά για την ανάθεση του συντονισμού της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου του.

Γιωργάρα μου, το χάρηκα πραγματικά.

Καλοτάξιδο τούτο «παιδί» σου, που όπως ανέφερε και ο Σωτηρακόπουλος όταν του το έδωσες, ένοιωσε την συγκίνησή σου σαν του μιλούσες για την γέννηση των παιδιών σου.

* Για να αποκτήσετε το βιβλίο του Γιώργου, θα επικοινωνείστε με το μειλ:  [email protected]

Φωτογραφικό υλικό slide show: Κώστας Κομίνης

biblio-284x415.jpg

 

SHARE
RELATED POSTS
Ο Παναγιώτης Κελεσίδης του Ολυμπιακού στη Ρόδο! Βιβλιοπαρουσίαση
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Εδώ και εκεί, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Φιλαναγνωσία, βιβλιοφιλία, βιβλιομανία και άλλες διαστροφές, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.