ΕΥ ΖΗΝ

Ανάδρομος Ερμής στο Ζυγό: Το Σύμπαν μας ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας, της Σμάρως Σωτηράκη

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

Σμάρω Σωτηράκη

Τηλ.Επικοινωνίας:210-8020230 

 

 

 

 

 

movie-moon-bike-size-colour-blue-18931-36941_medium.jpg

 

 

 

Ο Ερμής είναι ανάδρομος! Ανάδρομος! Όχι ο κακός που θέλει να μας βλάψει. Επί της ουσίας, στις περιόδους που ο Ερμής είναι ανάδρομος θέλει να μας βάλει σε μία πιο εσωτερική διαδικασία ενδοσκόπησης και κατανόησης του τι πρέπει να κάνουμε, ποια παθήματά μας πρέπει να μετατρέψουμε σε μαθήματα για το μέλλον.

 

Διαβάστε τι έγραψα πριν από λίγα χρόνια.

 

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει τη σκέψη, τη νόηση, την επικοινωνία, το λόγο, τη γραφή, τις ανθρώπινες επαφές. Κάθε μας πράξη, κάθε μας σχέση, οτιδήποτε κάνουμε στην καθημερινότητά μας, εμπεριέχει -εκτός των άλλων- και τις ιδιότητες του Ερμή. Αυτός ο πλανήτης, όπως και όλοι εκτός του Ήλιου και της Σελήνης, κάποιες περιόδους κινείται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία. Συγκεκριμένα ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενική ανάδρομη πορεία 2 – 3 φορές το χρόνο.

 

Πολλά ακούγονται για τον ανάδρομο Ερμή και τα περισσότερα μοιάζουν σαν ένα θρίλερ που πρέπει να το υποστούμε για ένα διάστημα. Επικρατεί η λανθασμένη άποψη ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι η Κοσμική Αρχή που θέλει να μας αναστατώσει, να μας βάλει σε εντάσεις και καβγάδες, να παρεμποδίσει τις προσπάθειές μας να προωθήσουμε τις υποθέσεις μας. Ωστόσο, αυτή η θεώρηση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Σκεφτείτε την καθημερινότητά σας: πιεστικά ωράρια, μεγάλη προσπάθεια για να προωθήσετε τις υποθέσεις σας, αγωνία για να πραγματώσετε κάποια όνειρά σας, επαγγελματικά ραντεβού, συμφωνίες, διακανονισμοί, σκέψεις, νοητική προσπάθεια…. Κι όταν μπλοκάρει ο νους κάποια συζήτηση με ένα φιλαράκι για να πάρει και πάλι μπροστά. Το μυαλό είναι στραμμένο στα πρακτικά θέματα και χάνεται μέσα σε αυτά, στις σκέψεις για την επιβίωση, τις υποχρεώσεις, τα πρέπει που επιβάλλει η ζωή.

Φανταστείτε ότι ξαφνικά μια ακαθόριστη δύναμη σταματάει αυτόν το φρενήρη ρυθμό. Αλλάζει το σκηνικό και βρίσκεστε σε έναν άλλο, συναρπαστικό κόσμο! Έναν κόσμο στον οποίο είστε εσείς και μόνο εσείς οι πρωταγωνιστές, εσείς ρυθμίζετε τα πάντα, εσείς τα μεταλλάσσετε, εσείς τα ωραιοποιείτε, εσείς τα απομυθοποιείτε.

Αυτός είναι ο κόσμος των αρχετύπων που υπάρχουν καλά κρυμμένα μέσα μας. Μια γνώση εγγενής που μας επιτρέπει να αποκαλύπτουμε τις αλήθειες που μας αφορούν και μέσω αυτών μπορούμε να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας. Αυτός είναι ο κόσμος που μας ανοίγεται κάθε φορά που ο Ερμής είναι ανάδρομος…

 

Οι περίοδοι των ανάδρομων πλανητών είναι καρμικές. Τότε το Σύμπαν μας καλεί να κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και να αναζητήσουμε το υλικό που θα μας βοηθήσει να αντεπεξέλθουμε στο μέλλον, κατανοώντας καλύτερα τα λάθη του παρόντος μας. Οι περίοδοι του ανάδρομου Ερμή δεν είναι περίοδοι στεναχώριας και απραξίας. Είναι η υπερπροσφορά του Σύμπαντος για να επανεξετάσουμε τα γεγονότα της ζωής μας, να αναλογιστούμε τη θέση μας στα πράγματα, να διαλογιστούμε, να δώσουμε στη διαίσθηση τη θέση που της αξίζει και να τη βάλουμε πιο μπροστά από τη στείρα λογική, να αποστασιοποιηθούμε για λίγο από τον διαβάλλοντα νου και να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας φωνή.

 

Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος μπορούμε να αναπτύξουμε μιαν άλλη μορφή σκέψης και επικοινωνίας που θα μας επιτρέπει να διεισδύσουμε βαθιά στο υποσυνείδητό μας… και ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο των διαισθήσεων, των αρχετύπων, των συμβόλων… Εκεί που πρέπει να φθάσουμε για να γνωρίσουμε τα κομμάτια του εαυτού μας, τα οποία μας εξωθούν σε πράξεις και σχέσεις, σε λόγια και επαφές… Να τα γνωρίσουμε, να τα αποδεχθούμε και να καταλάβουμε τους μηχανισμούς που μας εξωθούν σε λόγια, πράξεις, επαφές… Κι αν αναγνωρίσουμε ότι κάποια λόγια, πράξεις, επαφές δεν είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε, να προσπαθήσουμε να φέρουμε στο μυαλό μας τα αρχετυπικά σύμβολα και τη γνώση που χρειαζόμαστε για να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς την καλυτέρευσή μας, προς τη διεύρυνση της συνείδησής μας.

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Ερμής κινείται ανάδρομα, οι περίοδοι είναι εντελώς ακατάλληλες για αγοραπωλησίες, υπογραφές συμβολαίων, προωθήσεις σχεδίων, για μία οποιαδήποτε αρχή. Παράλληλα, υπάρχει μία δυσκαμψία και έλλειψη κατανόησης στις επαφές ενώ συχνά μας δημιουργείται η εντύπωση ότι οι άλλοι δεν μας καταλαβαίνουν και οι περισσότεροι περνάμε κρίσεις εσωστρέφειας.

Μοιάζει σαν όλα να μας πηγαίνουν ανάποδα αλλά στην ουσία οι Συμπαντικές Δυνάμεις βάζουν τότε ένα φραγμό στις πρακτικές ενασχολήσεις μας και στην εξωστρέφειά μας που απασχολούν ολοκληρωτικά τις σκέψεις μας και μας αναγκάζουν να στραφούμε στους εαυτούς μας, στον εσωτερικό μας κόσμο, στον κόσμο του υποσυνειδήτου μας. Το Σύμπαν μας αναγκάζει να αποκαλύψουμε τις κρυμμένες αλήθειες μας, να τις αξιοποιήσουμε. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή μας προτρέπει να κλείσουμε το στόμα μας για να ακούσουμε τον εσωτερικό μας παλμό.

 

Τώρα που ο Ερμής θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του και κάθε φορά που θα κινείται ανάδρομα, μη χάσετε την ευκαιρία που σας δίνει κάνοντας παράπονα. Βάλτε για λίγες μέρες “τον αυτόματο” για να διεκπεραιώνετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, ξεχάστε τα συμβόλαια, τις υπογραφές, τα ξεκινήματα, τα ραντεβού και τα πολλά λόγια. Επικεντρωθείτε στην εσωτερική σας φωνή και απολαύστε το διάλογο με τον εαυτό σας που θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι, να διορθώσετε τις συμπεριφορές σας εκεί που πρέπει, να αναθεωρήσετε σκέψεις και αποφάσεις αν θέλετε και να αντλήσετε το διαισθητικό υλικό που θα σας βοηθήσει να κρίνετε τις επιλογές σας και να διαχωρίσετε την ήρα από το σιτάρι…

 

(Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011)

 

Αν θέλετε να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε τον ανάδρομο Ερμή στον Ζυγό, ανάλογα με το ζώδιό σας, παρακολουθήστε τη στήλη της αστρολογίας της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015 στην εκπομπή NAMASTE. Η στήλη της αστρολογίας αρχίζει στη 1 ώρα και 21 λεπτά του βίντεο της εκπομπής. Όσοι γνωρίζετε το ζώδιο του ωροσκόπου σας, καλό θα ήταν να το προσέξετε για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα

SHARE
RELATED POSTS
Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Ο χαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΣ Αντγου Αλκιβιάδη Στεφανή για τα 190 χρόνια προσφοράς της ΣΣΕ στην Πατρίδα [Ακαδημία Αθηνών 19-10-2018]
Νικηφόρος Βρεττάκος: “Ὁ Ἀγρὸς τῶν λέξεων”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.