Πόρτα στην Πολιτική

Αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη

Διαμαρτυρία όλων των βουλευτών του Ποταμιού στους Αγ.Αναργύρους

 

Με μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, την παρουσία έξω από το Πρότυπο-Πειραματικό σχολείο των Αγίων Αναργύρων, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, οι 17 βουλευτές, με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, εκδήλωσε τη διαμαρτυρία της στην απόφαση της κυβέρνησης να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία και ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να γίνουν περισσότερα πρότυπα σχολεία στις λαϊκές γειτονιές κι όχι να υποβαθμιστούν κι αυτά που υπάρχουν. Οι βουλευτές του Ποταμιού παράλληλα εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση κι ο κ.Μπαλτάς και γυρίζουν την Παιδεία 50 χρόνια πίσω και για την κομματική επέλαση στο χώρο της εκπαίδευσης.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη διάρκεια της επίσκεψης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :

 

Στη σημερινή πρωτοβουλία δεν έχει έρθει μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Είμαστε όλοι εδώ για να προσπαθήσουμε να πούμε κάτι ξεκάθαρο στην Ελληνικό λαό, ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, άνευ λόγου, χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να γυρίσει την Παιδεία πενήντα χρόνια πίσω. Αποφάσισε να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία, αποφάσισε να σταματήσει τα ξενόγλωσσα τμήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισε να κάνει θεσμό τους αιώνιους φοιτητές και βέβαια παραδίδει ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα χέρια των κομματικών της φίλων μιας και, από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που όρισε, οι έντεκα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας είναι ΑΝΕΛ και ο τελευταίος δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, μπορεί να προσχωρήσει στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η κατάσταση που θέλει να δημιουργήσει στην Παιδεία. Εμείς με την Παιδεία δεν παίζουμε και ήρθαμε εδώ πραγματοποιώντας αυτή τη συμβολική ενέργεια έξω από ένα πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, σε μία λαϊκή περιοχή, όπως είναι οι περιοχές που έχουμε μεγαλώσει, για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε. Δεν θα διακόψουμε τα μαθήματα όπως ξέρετε, βέβαια αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη για να δείξουμε την αντίθεσή μας. Δεν είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ΠΟΤΑΜΙ, θα αντισταθούμε, θα πολεμήσουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μαζί μας. Αυτή η άποψη που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά” έρχεται από το πολύ άσχημο παρελθόν της Ευρώπης. Είναι η λογική της ήσσονος προσπάθειας, είναι η λογική του “δεν βαριέσαι αδερφέ κάποια στιγμή θα πάρω ένα πτυχίο, κάτι θα βρω στο Δημόσιο να βολευτώ” και αν θέλετε είναι η λογική που μας έφερε ως εδώ. Εμείς στην λογική του να καταργήσουμε ότι καλό υπάρχει αντιστεκόμαστε, και είμαστε στο πλευρό των μαθητών των γονιών των λαϊκών σχολείων που θέλουν να παραμείνουν πρότυπα και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά. Βέβαια, και θα μου επιτρέψετε να το πω με κάθε σαφήνεια κάποιοι από ότι φαίνεται έχουν κάποια συμβόλαια με τα ιδιωτικά σχολεία και ένα από τα συμβόλαια είναι αυτό, να κλείσουν τα πρότυπα δημόσια σχολεία.

 

Ποιο είναι το όφελος της κυβέρνησης να κλείσει τα πρότυπα σχολεία;

 

Είναι η ιδεοληψία του παρελθόντος, δηλαδή υπήρχε μία εποχή την δεκαετία του ’40 και του ’50 που λέγαμε πως δεν υπάρχει λόγος να ξεχωρίζουμε αρκεί να έχουμε όλοι ένα καρβέλι, ένα χαρτί και ένα μολύβι. Αυτή η άποψη έχει αντιμετωπιστεί από την ευρωπαϊκή αριστερά από τις αρχές της δεκαετίας του ’70. Κάποιοι άνθρωποι που ξαφνικά βρέθηκαν στην εξουσία μάλλον δεν έχουν ανανεώσει τα βιβλία τους, είναι ακόμα στα βιβλία της δεκαετίας του ’70 και θεωρούν ρετσινιά την αριστεία.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Giannis Sideris
Ο πολιτισμός είναι που λείπει από τους κυβερνητικούς, του Γιάννη Σιδέρη
Στο ΝΑΤΟ ελπίζει η κυβέρνηση για «επίλυση» του προσφυγικού!, του Γιάννη Σιδέρη
Γ.Κορομηλάς: “Έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει πλήρης ανάκτηση του ελέγχου της οικονομικής πολιτικής της χώρας, κάτι το οποίο δεν φαίνεται”, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.