Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αυτά θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, του Τάσου Τέλλογλου

 

* Ο Τάσος Τέλλογλου είναι δημοσιογράφος

«Η Ελληνική Συμφωνία για τη Master Finanacial Assistance είναι ένα νομικό συμβόλαιο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Οικονομικής Σταθερότητας (MFFA), της ελληνικής κυβέρνησης, της Ελληνικής Κεντρικής Τράπεζας και του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…».

 

Με αυτά τα λόγια αρχίζει το κείμενο των όσων συμφώνησε η κυβέρνηση με το Eurogroup για την… παράταση της παράτασης. Το κείμενο επισημαίνει ότι η οικονομική βοήθεια συνδέεται με τη συμμόρφωση της Ελλάδας σε μέτρα που περιλαμβάνονται στο ισχύον μνημόνιο κατανόησης, μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαϊκών θεσμών. «Η πρόνοια της οικονομικής βοήθειας υπό τη σύμβαση εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα μεταρρυθμίσεων που έχουν περιγραφεί στο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) που έχει συμφωνηθεί από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ. Το Μνημόνιο αποτελεί ένα ξεχωριστό και αυτόνομο έγγραφο αλλά συνδέεται με τη σύμβαση MFAFA – καμία πληρωμή δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμμόρφωση με το μνημόνιο και αξιολόγηση από τους θεσμούς…». Κοινώς η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς προβλέπει την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων.

 

Το κείμενο της συμφωνίας:

 

 

 

Διαβάστε εδώ το κείμενο της Master Finanacial Assistance, την παράταση της οποίας ζήτησε η κυβέρνηση. Είναι κατά βάση τεχνικό κείμενο και δεν αναφέρεται σε μέτρα. Από ελληνικής πλευράς υπογράφεται από τον υπουργό Οικονονικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και την επικεφαλής του ΤΧΣ.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κοτζιάς: Οι Τούρκοι ήξεραν για την επέκταση στα 12 μίλια
7 Σεπτεμβρίου τιμάται η Παναγιά η Γιάτρισσα στο Λουτράκι και τη Μεσσηνία – Τι λέει η χριστιανική παράδοση
Για την χαμένη επένδυση στο Γκολφ Αφάντου, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.