Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ενός κακού…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Το ότι σε μια κρίση -όπως αυτή που διανύουμε με τον κορωνοϊό- φαίνεται η σοβαρότητα μιας χώρας, ισχύει απόλυτα αυτές τις ζόρικες μέρες στην πτωχή αλλά τίμια κοινωνία μας. Οι οδηγίες που μας βομβαρδίζουν οι αρμόδιοι –φορείς και κυβερνητικοί παράγοντες- παραπέμπουν σε χώρα που δείχνει να έχει χάσει τον μπούσουλα και, στην ουσία, να μη μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες ώστε να κάνουν αν χρειαστεί τον προληπτικό έλεγχο. Αυτό, ως ένα σημείο είναι κατανοητό. Όχι όμως και κάποιες δήθεν συμβουλές «για το καλό μας». Για παράδειγμα, αν νοιώσει κάποιος συμπτώματα που του προκαλούν φόβο ότι έχει υποστεί αυτό που θέλει ν’ αποφύγει, του λένε «μείνε σπίτι, φόρεσε μια μάσκα και πλένε τα χέρια σου». Κι’ αυτό γιατί; Διότι τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να περιθάλψουν, ούτε να κρατήσουν τους  ίσως πάσχοντες. Ούτε καν υπάρχουν νυχτερινές νοσοκόμες, διότι λόγω φόβου προτιμούν μα μείνουν στο σπίτι τους κι’ ας χάσουν το μεροκάματο.

Παράλληλα, με τις μάσκες, αυτής της μιας χρήσης που κόστιζε μερικά λετά του ευρώ, η έλλειψη δείχνει ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ. Αυτό μόνο σε χώρα – μπανανία μπορεί να προκύψει. Κάτι άλλες τις οποίες έχουν βαφτίσει «του άνθρακα» είναι πολύ ακριβές. Ήδη οι φαρμακοποιοί τραβάνε τα μαλλιά τους (κι’ όσοι είναι φαλακροί απλά απορούν και θυμώνουν) με τις τιμές που ζητούν οι χοντρέμποροι. Το πράγμα δείχνει να έχει ξεφύγει για τα καλά. Γενικά πρόκειται για το κλασικό «ενός κακού μύρια έπονται». Και βέβαια, ουδείς από τους αρμόδιους (και τους…αριστογείτονες) μπορεί να πει με ακρίβεια στους ναυτιλομένους του φόβου, τι άλλο μας περιμένει.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
11-20490316892162s.jpg
Οικονομικό επιτελείο: Το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τα 6.250 ευρώ
Το μαρτύριο της σταγόνας, του Γιώργου Αρκουλή
Σαν παλιό φορτηγό (Τέχνη, πολιτισμός και πολιτική), του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.