Ανοιχτή πόρτα

Abort the Court! – Το «Έκτρωμα»!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη.

Κάτι για τους συμβολισμούς της νέας πρόσοψης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον από το αρχιτεκτονικό γραφείο Γ.Σαράφογλου!

Την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο πριν διακόψει για τις θερινές του διακοπές έβγαλε ορισμένες αποφάσεις που ξεσήκωσαν τους προοδευτικούς – και όχι μόνο – Αμερικανούς πολίτες.

Τρεις από τις αποφάσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι ανατρέπουν νόμους οι οποίοι βρίσκονται στα βιβλία  από 50 έως 200 χρόνια!

Η σκεπή του κτιρίου λοιπόν συμβολίζει την ανατροπή του νόμου “Roe v Wade” που επέτρεπε τις εκτρώσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο, δηλαδή σε όλες τις Πολιτείες.

Οι κολόνες συμβολίζουν την γενική ανοχή του Δικαστηρίου στην οπλοκατοχή και συγκεκριμένα την ανατροπή ενός νόμου της Νέας Υόρκης που απαγόρευε την κατοχή όπλου έξω από το σπίτι εκτός ορισμένων ειδικών περιπτώσεων όπου δίνονταν άδειες. Αυτό προχθές.

Ο σταυρός στην κορυφή συμβολίζει μια άλλη απόφαση η οποία ανατρέπει από την πίσω πόρτα τον διαχωρισμό πολιτείας και θρησκείας.
Συγκεκριμένα επέτρεψαν σε γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε θρησκευτικά σχολεία στην Πολιτεία του Maine, να μπορούν να παίρνουν επιδόματα από την Πολιτεία για να πληρώνουν τα δίδακτρα!

Τέλος οι ελέφαντες δεξιά κι αριστερά της σκάλας είναι το μασκότ των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι ευθύνονται για την σημερινή κατάντια του Δικαστηρίου.
Είναι το κόμμα που με αντισυνταγματικό τρόπο στέρησε μια δημοκρατική υποψηφιότητα για το Ανώτατο Δικαστήριο, αυτή του Garland που είχε προτείνει ο Ομπάμα.

Οπότε εκλέχτηκε ο Τραμπ με 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους από την Χίλαρυ – έλλειψη λαϊκής εντολής – και διόρισε 3 νέους υπερσυντηρητικούς δικαστές οι οποίοι στις ακροάσεις για την έγκρισή τους ερωτήθηκαν από τους γερουσιαστές συγκεκριμένα εάν θα υποστήριζαν τον νόμο Roe v Wade και είπαν ότι δήθεν είναι ο νόμος του κράτους ήδη για δεκαετίες και θα τον σέβονταν. Ψέμματα!

Ο παραλίγο ανώτατος δικαστής Garland, σήμερα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τοποθετημένος από τον Μπάιντεν και ο άνθρωπος που μπορεί να καταδιώξει νομικά τον παραλίγο δικτάτορα Τραμπ για τα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
christmas_card.jpg
Ευχές από το περιοδικό μας στους αναγνώστες του iPorta.gr και σε όλο τον κόσμο!
Περιμένοντας τους βαρβάρους, του Νίκου Σταθόπουλου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Περιστέρια-σερβιτόροι στις Ελληνικές παραλίες!, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.