ΕΥ ΖΗΝ

Aστρολογικές προβλέψεις για τον Ιούλιο 2018, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

Κριός

Περιμένεις πως και πως να κάνεις τις διακοπές σου αγαπημένε μου παρορμητικέ Κριέ. Ο Ιούλιος είναι μήνας αλλαγών και εσύ το αισθάνεσαι. Με την έκλειψη Ηλίου στις 13 του μήνα φαίνεται πως τα σχέδιά σου ανατρέπονται λιγάκι, αφού οι οικογενειακές σου υποχρεώσεις δεν σε αφήνουν να χαρείς όσο θα ήθελες. Βλέπεις οι προτεραιότητές σου αλλάζουν και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά από όλους. Τα εσώψυχά σου είναι όμως αυτά που έχουν τον πρώτο λόγο αυτό το χρονικό διάστημα. Μόνο έτσι, ψάχνοντας για τις απαντήσεις μέσα σου θα καταφέρεις να γιατρευτείς από ότι σε πίκρανε. Αναθεωρείς βέβαια τις απόψεις σου για τα επαγγελματικά και τα προσωπικά, καθώς επανεξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Μην αφήσεις την παρόρμησή σου να σε οδηγήσει. Το ένστικτό σου λειτουργεί ακόμη μια χαρά, εμπιστεύσου το…

Φράση κλειδί: Στην τέχνη και την αγάπη το ένστικτο είναι αρκετό. (Ανατόλ Φρανς, 1844-1924)

Ταύρος

Δύσκολος αυτός ο μήνας αγαπημένε μου, σταθερέ Ταύρε. Από ποια αστρολογική όψη να ξεκινήσουμε… με την έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο στις 27 του μήνα, με τον ανάδρομο δυναμικό πλανήτη Άρη στον Υδροχόο και τον ανάδρομο επικοινωνιακό Ερμή στον φλογερό Λέοντα από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Αυγούστου, επηρεάζεσαι άμεσα. Τα προσωπικά, τα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σου θέματα περνούν από μικρές αλλά σημαντικές δυσκολίες και καλό θα ήταν να αποφύγεις τις απόλυτα δεσμευτικές αποφάσεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Προσοχή σε όλα τα επίπεδα! Προς βοήθειά σου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές έρχεται ο τυχερός πλανήτης Δίας και η αισθησιακή Αφροδίτη στην οργανωτική Παρθένο από τις 10 του μήνα να κάνουν το γενικό κλίμα πιο ανάλαφρο. Έτσι αντιμετωπίζεις καλύτερα και ευκολότερα όλα τα προβλήματα και νιώθεις μια μικρή αισιοδοξία. Μπορεί να βρεις επιτέλους το άλλο σου μισό…

Φράση κλειδί: Στις λεπτομέρειες κρύβεται η ουσία.

Δίδυμοι

Το ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας βάλλεται από όλες τις πλευρές  αυτόν τον μήνα, αγαπημένο μου Διδυμάκι. Με τον δυναμικό πλανήτη Άρη ανάδρομο στον ανεξάρτητο Υδροχόο παρέα με την έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο στις 27 του μήνα, και τον πλανήτη σου επικοινωνιακό Ερμή ανάδρομο στον φλογερό Λέοντα από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Αυγούστου, ότι έχει να κάνει με επικοινωνία, σπουδές, ταξίδια, μετακινήσεις, μεταφορικά μέσα, απόψεις, εξωτερικό, νέα ξεκινήματα και συζητήσεις απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή σου! Μην αναθεωρείς τις απόψεις σου όταν αισθάνεσαι πως έχεις δίκιο, αλλά σταμάτα και να επιβάλλεις την γνώμη σου στους άλλους. Ο εκνευρισμός, οι καθυστερήσεις και οι παρεξηγήσεις ευδοκιμούν αυτόν τον μήνα. Μην ρίχνεις όλους αυτούς που σε πλήγωσαν σε ένα καζάνι. Δεν είναι όλος ο κόσμος σκάρτος… βρες την αγάπη μέσα σου.

Φράση κλειδί: Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή. (Ίντιρα Γκάντι, 1917-1984)

Καρκίνος

Καρκινάκι μου ευαίσθητο, δύσκολος αυτός ο μήνας για σένα. Με την έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου στις 13 Ιουλίου, θα δοκιμαστείς (θες δε θες) σε όλα τα επίπεδα. Σχέσεις, όνειρα, σχέδια, επιτυχία, όλα στο πιάτο. Ήρθε η ώρα και η στιγμή να αλλάξεις όλα αυτά που δεν σε βγάζουν πουθενά, δεν σε καλύπτουν, δεν σε γεμίζουν, δεν είναι εσύ. Όσες δυσκολίες και να κρύβουν οι ριζικές αλλαγές, είναι ανάγκη να κάνεις το επόμενο βήμα, να πας παρακάτω. Αρκετά έχεις βαλτώσει… ναι, είναι πολύ έντονο αυτό το χρονικό διάστημα και με τον ανάδρομο δυναμικό Άρη που έρχεται πακέτο με την Έκλειψη Σελήνης στις 27 του μήνα και τον επικοινωνιακό Ερμή εξίσου ανάδρομο στον φλογερό Λέοντα από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Αυγούστου, τα οικονομικά σου επηρεάζονται άμεσα. Πίεση από παντού και εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις. Όμως ο τυχερός πλανήτης Δίας σε σώζει και από τις 10 του μήνα ρίχνει λίγο νερό στην φωτιά που σε περιβάλλει, έτσι ώστε να αντέξεις. Αφέσου ελεύθερος, ερωτεύσου και ρίξτα όλα στην τρελή… μόνο έτσι θα γίνει η ζωή σου πιο φωτεινή.

Φράση κλειδί: Η αγάπη μοιάζει με τον ατμό. Όσο περισσότερο πιέζεται, τόσο πιο δυνατή γίνεται. (Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885)

 Λέων

Αισθάνεσαι πως κάτι αλλάζει; Δεν είναι η ιδέα σου λαμπερό μου Λιοντάρι. Με ανάδρομο τον δυναμικό πλανήτη Άρη στον ανεξάρτητο Υδροχόο, με ανάδρομο τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στο ζώδιό σου από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου και με δυο σημαντικές εκλείψεις, η μια Σελήνης (27 Ιουλίου) και η άλλη Ηλίου (11 Αυγούστου) στον άξονα Υδροχόου/ Λέοντα, το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό! Μα ναι, επηρεάζεσαι άμεσα. Αρχίζεις να κοιτάζεις και πάλι μέσα σου, να αναθεωρείς τους πάντες και τα πάντα με απώτερο σκοπό να πάρεις αποφάσεις ζωής. Οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται έχουν άμεση σχέση με τις αλλαγές και τις μεταλλάξεις, με την βελτίωση του εαυτού μας, την σταθεροποίηση των επιλογών μας και φέρνουν στο προσκήνιο όλα αυτά τα προβληματικά σενάρια ζωής που χρίζουν τακτοποίηση. Ναι, δεν σου είναι ευχάριστα όλα αυτά, αλλά είναι αναγκαία αν θες πραγματικά να προχωρήσεις στην ζωή σου. Μην παίρνεις σημαντικές αποφάσεις πριν τον Σεπτέμβρη. Συγκεντρώσου στους στόχους σου και μην ξεχνάς πως εσύ κρατάς το πιο δυνατό χαρτί στα χέρια σου, τον εαυτό σου!

Φράση κλειδί: Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη. (Κόλιν Πάουελ, 1937)

Παρθένος

Τα επαγγελματικά σου βρίσκονται στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα οργανωτικέ μου Παρθένε. Είσαι τελειομανής και δεν φοβάσαι την δουλειά, κάτι που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τυχόν πιέσεις τον Ιούλιο και λίγο τον Αύγουστο. Με ανάδρομο τον δυναμικό πλανήτη Άρη στον ανεξάρτητο Υδροχόο, με ανάδρομο τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στον λαμπερό Λέοντα από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου και με δυο σημαντικές εκλείψεις, η μια Σελήνης (27 Ιουλίου) και η άλλη Ηλίου (11 Αυγούστου) στον άξονα Υδροχόου/ Λέοντα συμβαίνουν πολλά. Μπορεί να αισθάνεσαι πως δεν συνεννοείσαι με κανέναν πια. Ναι, έχεις τάσεις φυγής, που είναι απόλυτα δικαιολογημένες αυτό το χρονικό διάστημα… αν μπορείς κάνε μικρές αποδράσεις. Απέφυγε τις μαύρες σκέψεις και βρες τρόπους που θα σου κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Με την βοήθεια της αισθησιακής Αφροδίτης στο ζώδιό σου και τον τυχερό Δία στον Σκορπιό από τις 10 του μήνα η απόλαυση θα σε κάνει να ξεχάσεις για λίγο τις δυσκολίες. Βγες προς τα έξω και δες πως υπάρχει αρκετός κόσμος που σε θέλει κοντά του…

Φράση κλειδί: Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους σαν κι εμάς και λιγότερους σαν κι αυτούς.

Ζυγός

Τα ζόρια είναι δεδομένα αυτόν τον μήνα διπλωματικέ μου Ζυγέ, και εσύ το ξέρεις καλά. Με τον πλανήτη μαθημάτων ζωής Κρόνο στον εργασιομανή Αιγόκερω, την έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου, με ανάδρομο δυναμικό πλανήτη Άρη στον ανεξάρτητο Υδροχόο, με ανάδρομο επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στον λαμπερό Λέοντα από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου και τέλος την έκλειψη Σελήνης στις 27 Ιουλίου το κλίμα αναστατώνεται. Η δημόσια εικόνα σου, η ερωτική και επαγγελματική σου ζωή, τα προσωπικά σου, οι διαπροσωπικές σου σχέσεις γενικά, ναι, όλα αλλάζουν. Πολλά τα ερωτηματικά, πολύ σημαντικά και απαραίτητα. Η διάθεσή σου θα αλλάζει συνεχώς και τα πισωγυρίσματα θα γίνονται σχεδόν επί καθημερινής βάσης. Το ξέρω, δεν είναι εύκολη αυτή η χρονική περίοδος, αλλά σε προετοιμάζει για τα καλύτερα, για την περίοδο της ζωής σου που οι γερές βάσεις θα έχουν μπει. Σκέψου πως μόνο έτσι θα μπορέσεις να χτίσεις όλα αυτά που είχες ονειρευτεί.

Φράση κλειδί: Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.

Σκορπιός

Ιούλιος, αυτός ο δύσκολος μήνας. Ναι, με ανάδρομο τον δυναμικό πλανήτη Άρη στον ανεξάρτητο Υδροχόο, με ανάδρομο τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στον λαμπερό Λέοντα από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου και με τις δυο σημαντικές εκλείψεις, η μια Σελήνης (27 Ιουλίου) και η άλλη Ηλίου (11 Αυγούστου) στον άξονα Υδροχόου/ Λέοντα τα νέα είναι δύσκολα θα έλεγα, μυστικοπαθή μου Σκορπιέ. Προβλήματα και εκρηκτικές σχεδόν καταστάσεις στα προσωπικά, τα οικογενειακά και τα επαγγελματικά. Άγχος για το μέλλον σου, για την ζωή σου. Αισθάνεσαι πως θες να πάρεις την βαλίτσα σου και να φύγεις για οπουδήποτε; Κάντο. Κάνε ξεκαθαρίσματα μέσα σου, είναι η κατάλληλη εποχή. Μην κάνεις μόνο βιαστικές κινήσεις, γιατί δεν θα έχει επιστροφή και μπορεί να το μετανιώσεις πικρά. Περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να πάρεις σωστές αποφάσεις. Σε όλο αυτό το μαύρο κατά τα άλλα κλίμα, έρχεται ο τυχερός πλανήτης Δίας στο ζώδιό σου από τις 10 Ιουλίου να σου στείλει ευκαιρίες καλές, και στα επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά. Ακόμη και αν δεν λυθούν όλα σου τα προβλήματα μονομιάς, εσύ βλέπεις το φως στο τούνελ.

Φράση κλειδί: Γέλα, και ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου. Κλάψε, και θα κλάψεις μόνος σου.

Τοξότης

Τυχοδιωκτικέ μου Τοξότη, με όλα αυτά τα δύσκολα πλανητικά συμβάντα, είναι λιγάκι δύσκολο να μην νιώθεις την πίεση. Με ανάδρομο τον δυναμικό πλανήτη Άρη στον ανεξάρτητο Υδροχόο, με ανάδρομο τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στον λαμπερό Λέοντα από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου και με τις δυο σημαντικές εκλείψεις, η μια Σελήνης (27 Ιουλίου) και η άλλη Ηλίου (11 Αυγούστου) στον άξονα Υδροχόου/ Λέοντα το θέμα της επικοινωνίας δυσκολεύει αισθητά. Πρέπει να προσέχεις τα λόγια σου, αλλά και τα λόγια των άλλων. Προσπάθησε να αποφύγεις τυχόν παρεξηγήσεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Όσο και να χρησιμοποιείς τις διπλωματικές σου ικανότητες, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Βέβαια με την αισθησιακή Αφροδίτη στην οργανωτική Παρθένο και τον τυχερό Δία στον Σκορπιό από τις 10 του μήνα, έχεις προστασία και μπορεί να γλιτώσεις από τα πολύ δύσκολα που έρχονται να σε ταρακουνήσουν κάθε τρεις και λίγο. Μην χάνεις την ψυχραιμία σου.

Φράση κλειδί: Όλα είναι μέσα στην ζωή.

Αιγόκερως

Με τον πλανήτη των μαθημάτων Κρόνο στο ζώδιό σου, που σε πιέζει να αναλάβεις τις ευθύνες σου σε όλα τα επίπεδα της ζωής και με την ηλιακή έκλειψη στον ευαίσθητο Καρκίνο στις 13 Ιουλίου, η αναθεώρηση και η ανασκόπηση του παρελθόντος είναι θέματα αναπόφευκτα. Ναι, ακόμη περνάς δύσκολους καιρούς αλλά όλα αυτά θα σε χρίσουν νικητή στο τέλος, αρκεί να πάρεις τις σωστές για σένα αποφάσεις. Πρώτα έρχεται η σκέψη και μετά η πράξη. Αν είσαι ήδη μέσα σε μια σχέση που δεν πάει πουθενά, που σε έχει κουράσει, που θέλεις απλά να δραπετεύσεις, που αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά και η σχέση δεν έχει περάσει στο επόμενο στάδιο,  δώσε ένταση και ενέργεια. Αν η σχέση το αντέχει και το αξίζει πραγματικά, τώρα θα το διαπιστώσεις. Μην κάνεις ξεσπάσματα, εκτός και αν έχεις σοβαρό λόγο. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρεις αποφάσεις στα ερωτικά αλλά και στα επαγγελματικά σου. Προσοχή στα ξαφνικά έξοδα. Ίσως να εμφανιστούν καινούργιες ευκαιρίες για να φτιάξουν τα οικονομικά σου.

Φράση κλειδί: Ένα σπίτι για να γεννηθείς, ένα δέντρο για ν΄ανασάνεις, ένας στίχος για να κρυφτείς, ένας κόσμος για να πεθάνεις. (Τάσος Λειβαδίτης, 1922-1998)

Υδροχόος

Αυτή η χρονική περίοδος χαρακτηρίζεται από εσένα, αέρινε Υδροχόε μου. Με ανάδρομο τον δυναμικό πλανήτη Άρη στο ζώδιό σου, τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή στον λαμπερό Λέοντα από τις 26 του μήνα μέχρι και τις 19 Αυγούστου εξίσου ανάδρομο και με τις δυο σημαντικές εκλείψεις, η μια Σελήνης (27 Ιουλίου) και η άλλη Ηλίου (11 Αυγούστου) στον άξονά σου, όλα σηματοδοτούν έντονες και ριζικές αλλαγές στην ζωή σου. Επιθυμίες, επιδιώξεις, στα επαγγελματικά, στα προσωπικά, στα οικογενειακά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βάλεις όλα σε τάξη. Βάλε στόχους τώρα και κάνε τα λόγια σου πράξη τον Σεπτέμβρη. Αισθάνεσαι πως τα υπαρξιακά ερωτήματα σε καταβάλλουν; Απάντησέ τα με ψυχραιμία, με λογική και λιγότερο συναίσθημα. Με τον τυχερό Δία στον μυστικοπαθή Σκορπιό από τις 10 Ιουλίου αισθάνεσαι περισσότερο δυνατός να κατακτήσεις όλα αυτά που πραγματικά θέλεις εδώ και τόσο καιρό. Μην αγχώνεσαι, αφού τα έχεις όλα υπό έλεγχο.

Φράση κλειδί: Ο ανώτερος άνθρωπος επιδιώκει να είναι αργός στα λόγια και γρήγορος στις πράξεις. (Κομφούκιος, 551-479 π.Χ.)

Ιχθύες

Αισθάνεσαι θύμα των περιστάσεων; Νιώθεις αδύναμος να αντιδράσεις; Έχεις τύψεις για όλα αυτά που δεν έκανες; Το μυαλό μπορεί να παίζει περίεργα παιχνίδια και η υπομονή σου να μην υπάρχει πια, και με τις δύσκολες πλανητικές όψεις αυτόν τον μήνα τα πράγματα να δυσκολεύουν, αλλά είναι μια περίοδος γενικών ανακατατάξεων. Με τον επικοινωνιακό πλανήτη Ερμή ανάδρομο από τις 26 Ιουλίου έως και τις 19 Αυγούστου και την έκλειψη Σελήνης στον ανεξάρτητο Υδροχόο στις 27 του μήνα τα υπαρξιακά σου ερωτήματα έρχονται στην επιφάνεια για να σε ταλαιπωρήσουν ξανά. Νιώθεις δυσαρεστημένος με τις τωρινές σου συνθήκες στα προσωπικά και στα επαγγελματικά, αλλά δεν είναι καιρός για ξεσπάσματα. Η ευαίσθητη Αφροδίτη στην οργανωτική Παρθένο από τις 10 Ιουλίου μαλακώνει το κλίμα, σου ανεβάζει την αυτοεκτίμηση και τονώνει το ηθικό σου. Άσε τον εαυτό σου να νιώσει πως μπορεί να τα καταφέρει και δώσε την κατεύθυνση που θες εσύ…. δεν θα χάσεις.

Φράση κλειδί: Η αυτογνωσία είναι πολύ πιο σημαντική από την αυτοεκτίμηση. (Ντένις Πράγκερ, 1948)

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  Το άρθρο δηημοσιεύεται και στο liberal.gr

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διαγενεακό και Σύνθετο Ψυχικό Τραύμα: Ο κορυφαίος Ψυχίατρος και καθηγητής του Χάρβαρντ Dr. Bessel Van der Kolk έρχεται στην Αθήνα.
Η ταινία του Χρήστου Γόδα “Αποδοχή Κληρονομιάς” για την ιερή Πάτμο στην Νέα Υόρκη και την Αθήνα
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 16ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.