Ανοιχτή πόρτα

Σε επιτραπέζια αντισφαίριση μετατρέπεται η πλατεία Εξαρχείων, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Μετά από δυο χρόνια εγκλωβισμού της η πλατεία Εξαρχείων – λόγω κατασκευής σταθμού Μετρό – με λαμαρίνες ύψους τριών μέτρων και συρματοπλέγματα a la  Άουσβιτς, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών απελευθερώνεται επιτέλους. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17/10 και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού ξηλώθηκαν τα παραπήγματα τα οποία πέραν του ότι εμπόδιζαν οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστική κλπ) να προσεγγίσουν, εμπόδιζαν κιόλας τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν τι ακριβώς συντελείται εντός του περιφραγμένου χώρου.

«Απαλλαχτήκαμε επιτέλους από την αχαλίνωτη τουριστικοποίηση της περιοχής μας με αποτέλεσμα ακόμη και την εκδίωξή μας από τα σπίτια μας», τόνισε στο www.iporta.gr κάτοικος της περιοχής. Σε ερώτησή μας, πώς σκέπτονται τώρα να αξιοποιήσουν τον απελευθερωμένο χώρο, μας απάντησε ότι μετά από συσκέψεις που έχουν κάνει οι κάτοικοι, έχουν καταλήξει στην μετατροπή του απελευθερωμένου χώρου σε επιτραπέζια αντισφαίριση με τραπέζια πτυσσόμενα, ούτως ώστε όταν παρίσταται ανάγκη διελεύσεως οχημάτων εκτάκτου ανάγκης αυτά να διπλώνονται και να απομακρύνονται.

Πρόβλημα θα δημιουργηθεί, όπως μας τόνισε ο ίδιος κάτοικος, με τις μπάλες του Ping Pong οι οποίες ελλείψει περιφράξεως υπάρχει φόβος αυτές να κατρακυλούν έως την οδό Πατησίων λόγω κατηφόρας. «Σκεφτόμαστε όμως να επιτρέψουμε σε μια μικρή ομάδα αστυνομικών να είναι παραταγμένη πέριξ των τραπεζίων του Ping Pong προβάλλοντας τα στήθη τους ως τείχη για να τις συγκρατούν», μας είπε και συνέχισε: «Πρόθυμοι είμαστε μετά τα παίγνιά μας να επισκεπτόμαστε και το νέο εργοτάξιο το οποίο θα στηθεί στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων, προσφέροντες τα καδρόνια μας τα οποία προορίζονταν για άλλους σκοπούς να τα διαθέσουμε στον εργολάβο για το καλούπωμα του νέου σταθμού. Τώρα σας αποχαιρετώ διότι πηγαίνω να αδειάσω την αποθήκη μου από αυτά και στην επόμενη φάση θα τα ξανά πούμε».

Καλή απελευθέρωση ευχηθήκαμε στον κάτοικο, με την παράκλησή μας να μεταφέρει και σε ολόκληρα τα Εξάρχεια και την δική μας χαρά στην νεοδμηθείσα τους πλατεία και Καλά Παιχνίδια να έχουν με διεθνείς διακρίσεις.

SHARE
RELATED POSTS
Η “εκπαιδευτική εκδρομή” του Τραμπ!, του Γιώργου Σαράφογλου [σκίτσα]
Στα 9,42€ οι απεριόριστες παροχές της κινητής τηλεφωνίας του Ισραήλ, του Γαβριήλ Χαρίτου
Συμπληρώματα διατροφής, του Δρ Πάνου Καπώνη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.