Ανοιχτή πόρτα

Η Αποθέωση του Περιττού, του Ηλία Καραβόλια

Ηλίας Καραβόλιας
Spread the love

Ηλίας Καραβόλιας

 

Ηλίας Καραβόλιας
[email protected]

 

 

 

favela-longshot.jpg

 

Κορμιά σαν πλασμένα από αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σώματα γεμάτα μύες και νεύρα που πλάθονται με εκγύμναση ετών,ενισχυμένα με χημική παρέμβαση. Οι αθλητές στους Ολυμπιακούς είναι το αποτύπωμα της παρανοϊκής οικονομίας στο ανθρώπινο σώμα. Και οι αγώνες από μόνοι τους, είναι η σχιζοειδής έκφραση της χρηματοδότησης του Περιττού.

Οι φαβέλες, λίγα χιλιόμετρα έξω από το ολυμπιακό χωριό στο Ρίο της Βραζιλίας, είναι σιωπηλές εστίες ατέλειωτης φτώχειας και κακουχίας, αποκλειόμενες από το… θέαμα.

 

Αστυνομική βία, με πρόσχημα την δίωξη των ναρκωτικών, αφαιρεί ζωές, έτσι απλά, επειδή αυτές ανήκουν στο περιθώριο. Εάν κάθε 4 χρόνια το ατελείωτο πανηγύρι του χρήματος, με τις πολυεθνικές να γίνονται χορηγοί των αθλητών, αυτές οι χορηγίες πήγαιναν στους φτωχούς και άπορους του πλανήτη, σίγουρα θα σώζονταν χιλιάδες ή και εκατομμύρια ζωές.

Αλλά εμείς από τον καναπέ μας, θέλουμε την εικόνα της κούρσας στον στίβο. Δεν μας ενδιαφέρει που τα μικρά παιδιά δεν έχουν λεφτά στις φαβέλες να πάρουν μια μπάλα, ένα παπούτσι αθλητικό. Μας ενδιαφέρει ο Μπόλτ μα τα ρεκόρ του. Το χρήμα χορεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάς κάνει να ξεχνάμε ότι τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια ράβονται σε κάποιες θάλασσες της Ινδονησίας και της Άπω Ανατολής, μέσα σε πλοία λόγω φοροαποφυγής, από ανήλικους εργάτες του ενός ή των δυο δολαρίων ημερησίως.

 

Made by Poverty έπρεπε να είναι η πραγματική ταμπέλα στα γήπεδα κάθε 4 χρόνια. Μανιακός πρωταθλητισμός, χημικές επεμβάσεις πάνω σε κορμιά που δεν μοιάζουν με ανθρώπινα, σπατάλες απίστευτης αισθητικής, είναι τα βασικά συστατικά. Όπου έγιναν οι Αγώνες, ακολούθησε κρίση,ύφεση, απαξίωση των εγκαταστάσεων. Οι λαοί πληρώνουν πάντα στο τέλος αυτό το πανηγύρι της τηλεθέασης.

 

Ας ελπίσουμε ότι το μίσος της κας Λαγκαρντ για τους Έλληνες, δεν βρίσκεται πίσω άπω την παμπόνηρη δήλωση της, να γίνονται λέει μόνιμα οι Αγώνες στην Ελλάδα ώστε να αρχίσει η ανάπτυξη. Ήμαρτον, ας μην περάσει από το μυαλό κανενός, μια τόσο καταστροφική για το έθνος ιδέα…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article EXPRESSES  the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ελλάδα, τα παιδιά σου, του Ηλία Καραβόλια
Η χωρίς προηγούμενο ανοησία του Οζ για τις εκτρώσεις, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Άντε τώρα να τα … xeblexit!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.