Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οι Φο.Φα.Χο.Μ.Ε.Μ. κι εγώ, του Κωστή Α. Μακρή

Spread the love

 

Κωστής Α. Μακρής

Οι Φο.Φα.Χο.Μ.Ε.Μ. κι εγώ

Σε μια χώρα Φανατικών-Φονταμενταλιστών-Χορτοφάγων-Με-Ευαίσθητη-Μύτη (Φο.Φα.Χο.Μ.Ε.Μ.) η δημόσια δήλωση «Εμένα μου αρέσει ο παστουρμάς» θα οδηγούσε ―λογικά― σε κοινωνικό αποκλεισμό, δίωξη, δημόσια διαπόμπευση και ενδεχομένως σε εκτέλεση δια λιθοβολισμού, ανασκολοπισμού, διαμελισμού ή αποκεφαλισμού.

Με πληθώρα από εκπροσώπους της σπάνιας φυλής των «Είμαι-Απόγονος-Των-Αρχαίων-Ελλήνων-Και-Κάνω-Ό,τι-Μου-Γουστάρει» στη χώρα μας, είναι μάλλον ευτύχημα που ένα άτυπο σύμφωνο ανεκτικής συμβίωσης πολιτών με διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, σεξουαλικές, ενδυματολογικές, γαστριμαργικές και καλλιτεχνικές απόψεις εμποδίζει την πλειονότητα να ακολουθεί συμπεριφορές Φανατικών-Φονταμενταλιστών-Χορτοφάγων-Με-Ευαίσθητη-Μύτη (Φο.Φα.Χο.Μ.Ε.Μ.).

Αυτά τα λέω επειδή εμένα μου αρέσει και ο παστουρμάς και η ποικιλία.

Είδα πάλι σήμερα ένα σμάρι από μύγες να κάνουν λάικ σε κάτι ακαθαρσίες. «Γούστα είναι αυτά», σκέφτηκα και τράβηξα τον δρόμο μου.

10 Δεκεμβρίου 2015

 * Το νέο βιβλίο του Κωστή Α. Μακρή «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

* Το εκάστοτε άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

iPorta.gr

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η Κύπρος ανοίγει τα τουριστικά χαρτιά της, του Γιώργου Αρκουλή
Τελικά, φταίει μόνο η madame?, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Δεν κατεβαίνει στις εκλογές το ΠΟΤΑΜΙ-Παραχώρηση προεδρίας στο Γ.Μαυρώτα από τον Σ.Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.